Pp kicsi 45
2019-03-26
Greasyfood header

10 másnapos típus

Mint tudjuk, „aki éjjel legény…”

Mindennek megvan az ára. Az atomjó bulinak például többnyire a kegyetlen másnap. Lássuk, ki hogyan éli meg!

"Soha többet rá sem nézek a piára!"

Amíg tart a macskajaj, addig komolyan is gondolja. A következő buliban azonban rájön, hogy csukott szemmel is lehet inni... úgy legalább nem tűnik fel, hogy mennyi csúszott le. Kellő számú pohárka után pedig hamarosan úgyis mindenestül elfelejti a fogadalmat.

"Kutyaharapást szőrivel!"

Gyakorlottan már lefekvéskor bekészíti maga mellé a sörösdobozt... vagy akár többet, attól függően, hogy mennyire volt zúzós a buli. Ez a legrosszabb ötlet, ne tanuld el tőle! Előbb-utóbb ő is macskajajos lesz, csak az időpontot tolja ki.

"Meg akarok szűnni!"

Az ébredés pillanatában se kép, se hang, és azt kívánja, bárcsak emlékezne legalább valamire. Miután bevillan az első emlékfoszlány, akkor már az ellenkezőjéért rimánkodik, de hiába. Általában ő is megfogadja, hogy sose iszik többet, de előtte gyakran még azt is, hogy agyoncsapja azt, aki azokat a bizonyos képeket fellőtte a közösségi oldalra.

"Másnaposság? Az meg mi?"

A szerencsés kevesek egyike. Neki olyan szupermája van, hogy alig érez valamit a macskajajból: nem fáradt, nincs hányingere, nem fáj a feje... Bár az utóbbi hiányosságon még segíthetnek a haverok, ha az illető túl sokat kérkedik a jó közérzetével.

„Ugye van kaja?”

A másnaposok többsége rá sem bír nézni az ételre, ő azonban igenis eszik. Méghozzá sokat és lehetőleg minél zsírosabbat, hiszen kell valami, ami felszívja az alkoholt!

"Mit vétettem?!”

Nagyon tud szenvedni. A környezete is, mert ő elég látványosan mutatja ki a rosszullétét... meg a rossz hangulatát. Azért legyetek vele kíméletesek! Higgyétek el, nem kizárólag a ti bosszantásotokra játssza el rendszeresen a hattyú halálát.

„Buli vaaan!”

Igen, még mindig. Hiába szunnyadt pár órát a sarokban, felébredve sem józanabb, mint az éjszaka. Jobb esetben ezt ő is tudja – kevésbé szerencsés egyedek ugyanúgy elmennek órára vagy munkába, mint egyébként. A fejleményekről pedig majd az ismerősök beszámolóiból értesülnek. Utólag.

"Bulizni is csak tudatosan!"

Lehet, hogy ő döntötte magába legvadabbul a piát, de annyi józan észt azért sikeresen megőrzött, hogy vizet is igyon mellé. Sokat. Biztos, ami biztos, lefekvés előtt még egy adagot bekészít magának, és le is hajtja. Így legalább a másnapi fejfájást megússza.

"Ne zavarj, alszom!"

Mr/ Mz. Mormota akár az egész másnapot képes végigdurmolni... és ezzel meg is ússza a dolog legrosszabb részét.

„Menő vagyok vagy menő vagyok?”

Másnap = napszemüveg. Így kevésbé bántja a szemét a fény, ergo kevésbé fáj a feje. Az pedig már csak ráadás, hogy (kellően hangsúlyos pápaszem választása esetén) gyűrött ábrázatát sem kell közkinccsé tennie. Ez a módszer nyáron még elmegy, de ha télen is ugyanezt teszi, azzal a lendülettel akár ki is hirdethetné magáról, hogy mivel töltötte az előző éjszakát.

Írta: Pásztor Pálma

A szerzőről