Pp kicsi 45
2019-04-21
Beach party 3

Slágergyanús életünk

Lássunk néhány emlékezetes pillanatot a nyárból, némi zenei aláfestéssel! (Pásztor Pálma cikke)

1.  Eye of the Tiger

A nyár eleje sajnos a vizsgákról szól, ez ellen nincs mit tenni. Amikor azt hiszed, sosem lesz vége a vizsgaidőszaknak, először is mantrázd szorgosan: olyan tanév még nem volt, amikor az egyetemisták hagyományos vesszőfutása örökké tartott volna. Másodszor pedig hallgasd meg ezt a dalt, és hidd el, hogy te is túl fogod élni. 

2. Azok a boldog szép napok...

Megvan az érzés, amikor végre túl vagy egy nehéz vizsgán? Mondok jobbat: ha ennek köszönhetően soha többé be sem kell lépned egy nem túl rokonszenves intézet falai közé? Amikor velem fordult elő, nekem ez a dal ugrott be.  Különös tekintettel a refrénre.

3. Lehetsz király!

Túl vagy minden vizsgán, plusz még a nyári gyakorlaton is, esetleg pár hetes nyári munkán és végre-valahára kaptál pár napot, ami csak a tiéd. Ugye, hogy ilyenkor úgy érzed: tiéd az egész világ?

Mivel a két változat tábora nagyon tudja utálni egymást, itt van mindkét verzió a "de gustibus non es disputandur" jegyében.

 

4. I hate everything about you

Negyven fok van árnyékban már hetek óta, és te folyamatosan esőért rimánkodsz a felsőbb hatalmakhoz. Aztán végül meg is kapod, de pont akkor, amikor a hónapok óta várt szabadtéri program napja felvirrad. Khm, nap... na az az, amiből most épp nem sokat látsz. Az ilyen alkalmakkor küldöm szeretettel ezt a számot az időjárásnak.

5. You are my destiny

Amikor tudod, hogy nem kellene, de annyira jólesik! Csak még egy pohárkával a fesztiválon, igaz ugyan, hogy tízből tízszer már megártott ez a mennyiség, de hátha majd most, ez egyszer nem fog. Persze valahol mélyen tudod, hogy úgyis megárt, de hát nem tehetsz semmit, mert it's your destiny...

6. Azért vannak a jó barátok...

"Az időt megállítani úgysem tudod" - és ez a felismerés egyre fájóbb lesz, ahogy telik a nyár. Amúgy is közismert tény, hogy a szünidő felétől hirtelen felgyorsult ütemben repülnek a napok, úgyhogy minden nyaraló a saját bőrén tapasztalhatja meg a bergsoni időfogalmat. Még szerencse, hogy bőven akad kivel felidézni a régi szép emlékeket - s ha már benne vagytok a lendületben, akkor gyorsan gyárthattok  melléjük pár újabbat. is.

A szerzőről