Pp kicsi 45
2019-04-21
M%c3%ba

Téged is vár a Múzeumok Éjszakája

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Múzeumok Éjszakáját. (Rada Beáta cikke)

Azonban június 23-án nemcsak a múzeum várja színes programokkal a látogatókat, hanem az egész város. Az éjszaka folyamán szeretettel fogadja a nézelődőket a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, a Belvárosi Mozi, a Móra Ferenc Múzeum, a Somogyi-könyvtár, a REÖK, a Rejtélyek Háza, de még a Borháló is.

A legklasszikusabb célpont ezen az éjszakán mindenki számára a múzeum. Nézzük, hogy milyen remek programokat találtak ki számunkra a szervezők! Már 18 órától megkezdődik a forgatag a múzeum környékén, ahol már egy óra múlva Slam Poetry szórakoztatja az arra járókat. Megtekinthető lesz a legszegedibb szögedi menyecskepapucs, valamint több dolgot megtudhatunk az új Munkácsy-festményről is. Emellett a Móra parkban egészen sötétedésig várják az érdeklődőket különféle kézműves foglalkozások, amelyek szintén a kiállításokhoz kapcsolódnak. Emellett rendhagyó tárlatvezetések is várhatók.

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a hagyományokhoz híven idén is kalandtúrát szervez. Az állomásokat nem lesz könnyű megtalálni, hiszen a sötétség jól elrejti azokat, de a zseblámpa és a térkép a kalandorok legjobb barátja. A Füvészkert a növény- és állatvilágot helyezi a középpontba, igazodva a Móra Ferenc Múzeum programjához is. Olyan izgalmas dolgok lesznek, mint például a természet éjszakai hangjai, az álomhozó növények vagy épp a Beszélő holtak.

Érdemes lesz ellátogatni a Szent-Györgyi Albert Agórába is, hiszen egész napos programok várják az érdeklődőket. Lesz hennafestés, ételkóstoló, rajzpályázati kiállítás, de derült idő esetén még távcsöves csillagászati megfigyeléseken is részt vehetünk.

Aki kíváncsi, az betekintést nyerhet a Reök-palota történetébe, és végig árhatja az aktuális kiállításokat, hiszen szombaton éjfélig tart nyitva az épület, illetve a programjukon a részvétel ingyenes. De senki se feledje el, hogy regisztrációhoz kötött! 

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár sem maradhat ki a színes programok közül, hiszen minden emelete más és más érdekességet tartogat számunkra. A földszinten kiállításokat nézhetünk meg, például Egy szegedi patrióta, aki ismerte Thália titkait – 130 éve született Lugosi Döme. De a gyermekeknek labirintus és szabaduló játékokkal készülnek a szervezők. A Kossuth-zarándokút Amerikába című kiállítás is izgalmas emlékeket tárhat fel.

Ha nem csak a remekművekben szeretnél gyönyörködni, hanem az agyad is megtornáztatnád, akkor a Rejtélyek Háza egész estés nyomozós játéka neked való!  Gyilkosságok, rejtvények és nyári hangulat, kell ennél több? Ha felkeltette az érdeklődéseteket ez a program, akkor 14:00-22:00 óra között érkezzetek meg a Virág Cukrászdához, és gombolyítsátok fel egy izgalmas ügy fonalát. 

A nyomozás során megfáradtakat vagy a múzeumlátogatókat hideg italokkal várja a Borháló, ahol éjfélig élvezhetik a vendégek a finom borokat, amelyekhez kuponokkal is kedveskednek. Ezeket az zsebelheti be, aki valamilyen kulturális programon részt vett. Megéri náluk kipihenni az est izgalmait, hiszen még zsíroskenyeret is kaphatunk a finom bor mellé. 

Ilyen színes programpaletta mellett tehát 23-án este érdemes kimozdulni a hideg szobából.

Senki se feledje, ha félne éjszaka nem szabad otthon hagyni a zseblámpát!

A részletes programot itt találod.

 

 

 

A szerzőről