Pp kicsi 45
2019-03-26
Socks

Dolgok, amiket soha nincs szívünk kidobni

Penészes kenyér!

Vannak dolgok, amiknek semmi értelme a háztartásunkban, csak porfogók, de valahogy megsajdul a szívünk, mikor a kuka felé tartunk, és végül visszakerülnek a régi helyükre. Nézzük a természetesen nem teljes listát!

1) Kinőtt ruhák

Vagy csak azok, amiket egyszerűen tudjuk, hogy nem használunk többet. A ki tudja mikor változik az ízlésem, mikor, kinek lehet jó alapon.

2) Játékok, plüssök

Csak, mert olyan cukik. Jó, vannak, akik velük alszanak, de tuti nem egy hadseregnyivel. Ilyenkor a legjobb alternatíva, ha elajándékozzuk őket, mondjuk a ruháknál se rossz ötlet.

3) Pasik

Ja, nem, azokat kidobjuk.

4) Könyvek, újságok

Ezeket azért érthetően nincs szívünk kidobni, hiszen azért a könyv valóban érték. A leghasznosabb alternatíva a csere ebben az esetben, hiszen szellemi többlettel is jár.

5) Emléktárgyak

Nyilván erre is jó okunk van, hiszen hogy dobjunk ki olyan dolgokat, amikről egyből beugrik valami szuper sztori? Gondolom nemcsak az én szekrényemben állnak a fesztiválkarszalagok például.

6) Fényképek

Neked is megvannak még a kőkorszaki képek, amikor még nem lehetett a mobilon, számítógépen tárolni? Ezeket ki tudná kidobni? Ráadásul eléggé vicces újra nézegetni őket, meg másoknak mutogatni.

7) Műszaki kütyük

A nyomógombos Nokia, az elromlott kenyérsütő, és még sorolhatnám, amiket sosem fogunk már használni vagy megjavítani, de hát kidobni sem lehet, marad a porfogó.

8) Lyukas és páratlan zoknik

Tuti mindenki szekrényében van! A páratlanokkal úgy vagyunk, hogy majd meglesznek, a lyukast meg akkor használjuk, amikor tudjuk, hogy úgysem látja meg senki. Csak néha nem úgy alakul a dolog.

9) Jegyzet

Ja, azt meg elégetjük.

10) Kajamaradék

Főleg, amit a lakótársaid hagynak meg. Hát, nehogy a szemetesben landoljon, hisz vannak, akik éheznek.

Biztosan mindenki talált itt olyan dolgokat, amik ismerősek lehetnek, és tutira beugrott még jópár egyéb dolog is.

Jó szortírozást!

 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről