Pp kicsi 45
2019-04-21
Maxresdefault

A ma élő legnépszerűbb szinkronhangok

Akik nélkül elképzelhetetlen a Star Wars, az Agymenők vagy éppen a Szívek szállodája.

A magyarszinkron.hu összeállításából kiderült idén januárban, kik azok a szinkronszínészek, akiket a leginkább kedvelünk az adatlapjuk látogatottsága alapján. Íme a nők és a férfiak első három helyezettje, illetve ízelítő a munkáikból, amikben hallhatjuk őket.

Nők:
3. Bogdányi Titanilla

A harmadik helyezett filmes és sorozatbeli szinkronfelkérései mellett – mint a Szívek szállodája Roryja, a Hannah Montana címszerepe vagy az Alkonyat Alice-e – több  tévéadónak is adta már a hangját, mint a Boomerang és a Cartoon Network, a Petőfi TV, valamint a rádiók közül a Petőfi Rádiónak is.  


2. Mezey Kitty
Az Agymenők Pennyjének vagy az Eltűntnek nyilvánítva Mastriani ügynökének hangját kölcsönző szinkronszínésznőt hallhattuk már a H2O Emmájaként, a HSM 2 és 3 Sharpay-eként, de a Baywatchban vagy Az elnök embereiben is.


1. Zsigmond Tamara
A lista első helyezettje leggyakrabban Natalie Portmant (Star Wars) és Katie Holmest (Batman) szinkronizálja, de adta már a hangját a Bűvölet, a Doctor House vagy a Vészhelyzet egy-egy szereplőjének is. Jelenleg az Egyszer volt, hol nem voltban Emma Swan szinkronhangja.

Férfiak:
3. Viczián Ottó

A régi és új Szupercsapat Szépfiújának, A gyűrűk ura Éomerjének vagy a Büszkeség és balítélet Mr. Wickhamjének magyar hangja évadokon át szinkronizálta a Dr. Csont  Jack Hodginsát, a Doktor Addison Cooper Freemanjét, illetve a Ray Donovan címszereplőjét is.

2. Széles Tamás
A civilben még díszlettervező, színész és ókatolikus püspök szinkronszínész nevéhez olyan sorozatok köthetőek, mint a Tudorok, a Gossip Girl, a Rendőrakadémia és a Született feleségek, sőt, még hat évadon át a Trónok harca is.

1. Kerekes József
Napjaink egyik legfoglalkoztatobb szinkronszínésze, a lista első helyezettje Jim Carreyt, Dan Aykroydot és Will Ferrellt szinkronizálja a leggyakrabban, amellett, hogy Garfieldnek és Peter Griffinnek is a hangját kölcsönzi. Ahogy A gyűrűk ura, a Jurassic Park vagy a Gyilkos számok is elképzelhetetlen nélküle.

 


Írta: Holecska Tünde

A szerzőről