Pp kicsi 45
2019-01-16
Black friday 20161013 083159 original 760x425 cover

Bolti fogások, amik menten elcsavarják a fejünket

Amikor elszáll a józan ész…

Otthon, a mobilos számológéppel és a maradék hóvégi pénzzel a kezünkben roppant tudatosak vagyunk. De amint belépünk a marketing útvesztőjébe…

 

Kettőt fizet, hármat kap!

Könnyen lehet, hogy az „akció” idején eleve magasabb árakat számítanak fel, de kit érdekel, amikor valamit „ingyen” lehet szerezni?

 

Azok a külsőségek!

Színes-fényes reklámtáskák, selyempapír, plüss ülőkék a boltban, esetleg valami enyhe, de állandóan ott lebegő parfümillat… Lehet, hogy ugyanazt a terméket két ajtóval arrébb olcsóbban is megvehetnénk, de hát ez itt és így mégis sokkal menőbb. Meg roppantul drágább is.

 

Gyűjthető akármik

Ismerős gyerekkorunkból a féltve őrzött matricás album, amelyben szorgosan gyűjtögettük az állatokat vagy az aktuális mesehősöket? Hasonlónak a mai gyerekek is örülhetnek (persze csakis adott összegű vásárlás felett), mi pedig a másfajta matricákért kapható serpenyőért vagy WOK-edényért epekedhetünk. Elvan a gyerek, ha játszik, igaz?

 

Kuponok

Bevásároltam, de az utolsó pillanatban rájövök, hogy ha még költök 500 Ft-ot, akkor kapok kupont. Így hát veszek még egy sálat 1000 Ft-ért, és nagyon örülök, hogy nyertem a bolton egy 200 Ft-os kupont. A következő bevásárláshoz. Pedig a gimiben még egész jó voltam matekból.

 

Leárazott termékek

Szezonvégi ruháknál oké, valószínűleg ami most jó rád, az jó lesz jövőre is. (Télikabátot, csizmát mindig így veszek.) Könyveknél, multimédiás eszközöknél is érdemes elcsípni egy-egy akciót. De az élelmiszereknél légy óvatos! Hiába tárazol be a leárazott kekszből és cukorból fél kocsival, ha egyszer másfél héten belül lejár a szavatosságuk.

 

Írta: Pásztor Pálma

 

A szerzőről