Pp kicsi 45
2019-01-16
F%c5%91g%c3%b3lya

Jelentkezz főgólyának!

2018-ban is lehetősége nyílik minden vállalkozó szellemű bölcsészhallgatónak arra, hogy a nyári gólyatáborban a szárnyai alá vegye a friss, fiatal és laikus kis gólyákat. A főgólya feladata, hogy bevezesse őket az egyetemi életbe, feltárja a nehézésgeket is, de legfőképpen az, hogy egy életre szóló élményt szerezzen nekik.  (Rada Beáta cikke)

Az egyetemi élet első állomása a gólyatábor, amely egy nagyon fontos esemény a kisgólyák életében. Ez az a hely, ahol pár nap alatt rengeteg új barátságra, felejthetetlen élményre és nem utolsósorban hasznos információra tehetnek szert. Egyáltalán nem mindegy, hogy ezen élményeket kitől kapják! Szóval egy megbízható csapatra van szükség, hogy a tábor felejthetetlen legyen.

A főgólyák továbbadják az előző évek gólyatáborában megszerzett tudásukat az éppen szárnyukat bontogató elsőéves hallgatóknak. Megmutatják a város nevezetességeit, elsődlegesen kiélezve a figyelmet a kocsmákra és szórakozóhelyekre. Illetve megtanítják a fiataloknak, hogy mi sül ki abból, amikor a lavórt, az alkoholt és a szívószálat keresztezzük. Ezenkívül még azt is meg lehet tudni tőlük, hogy miért is finomabb a kevert, ha paprikából kell meginni.

Ezen információk után úgy érzed, hogy tudnál és szeretnél segíteni az ifjonc bölcsészeknek a beilleszkedésben? Érzel magadban késztetést arra, hogy felelősséget vállalj a társaidért? El tudod képzelni, hogy négy napig egy atom jó buli részese légy?

Ha a fenti kérdésekre IGEN volt a válaszod, akkor, azt hiszem, már te is tudod, hogy mi a dolgod. Május 2-től egészen június 1-ig bármikor beugorhatsz  a BTK HÖK irodájába, hogy kitöltsd a jelentkezési lapot. Ez az első lépés ahhoz, hogy augusztus közepén te is a főgólyák  egyike lehess. Ne feledjétek otthon a fényképeteket sem!

Benne vagy egy hatalmas buliban? Akkor ne habozz! A csapatban a helyed!

 

A szerzőről