Pp kicsi 45
2019-01-16
Look at life through red tinted glasses by andela1998 d68zvuu

Dolgok, amiket csak szemüvegesek érthetnek

Megvéd a ránk fröccsenő narancstól.

Lehet szeretni, nem szeretni, kontaktlencsére cserélni, de a szemüveg egy külön kis történet az érintettek életében. Ezeket a dolgokat tuti te is tapasztaltad már!

1) Leveszed, felveszed, elteszed?

Ó, ha visszakaphatnám a szemüvegkereséssel eltöltött időt… Sokan állandóan lerakjuk valahova a szemüvegünket, aztán persze elnyelődik az éterben, amit nevezhetünk rumlinak is. A probléma, hogy annyira ösztönös már ez a mozdulat, hogy sosem emlékszünk rá hova is tettük. Ilyenkor jó, ha van egy szemfüles szobatársad például.

2) Tönkreteszed?

Az első pontból kifolyólag kivel nem esett még meg, hogy ráült, ráfeküdt, lelökte, netán rádobott egy vaskos jegyzetet? Nos, igen, nem árt, ha strapabíró szemüveget választunk, vagy jó garanciát kötünk rá, ha hajlamosak vagyunk az ilyesmire. Én sajnos igen.

3) Kis kellemetlenségek

A szemüvegesek kedvenc jelensége, mikor a hidegről meleg helységbe vándorlunk, majd hirtelen fehérségbe borul a világ, mivel a szemüvegünk szépen bepárásodik. Ha esik vagy havazik, akkor sem sokkal jobb a helyzet, hiszen akkor apró cseppecskéken keresztül szemléljük a körülöttünk levő világot.

4) Irány a moziba be!

Csak ne 3D-re. Szemüvegre nem annyira jó buli a 3D-s szemüveg, nem is túl praktikus, plusz nekem meg is fájdul a fejem. Kitalálhatnának valami praktikus megoldást számunkra.

5) Kultúra hol marad?

Nos, volt szó pár külső környezeti kellemetlenségről, így vagyunk páran, akik kint nem annyira szeretjük hordani. Na, és ilyenkor elmehet néha melletted a legjobb haverod is, nem látod meg, max, ha nagyon rázoomolsz. Viszont, az meg akkor problémás, ha benézted, és nem is ismered azt, akit jól megbámultál. Szóval vagy szúrósan megbámulod a szembejövő népet, vagy paraszt vagy, mert nem köszönsz.

6) Bulipara

Vannak helyek, ahova nem annyira érdemes szemüvegben menni, ilyen mondjuk egy durvább buli, esetleg koncert, ne adj’Isten pogó. Na, meg, ha nem csak a hajadat kell fogni bizonyos kellemetlenség közepette, hanem a szemüvegedet is. Persze, ha mértékkel iszunk, nem történhetnek kellemetlenségek (mérték, az mi?).

De azért szeretjük a szemüvegünket, nem igaz?

 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről