Pp kicsi 45
2019-04-21
Btknyit%c3%b3

A mi Roxfortunk 2. rész

Közkívánatra elkészült a második felvonás! (Rada Beáta cikke)

A hallgatók visszajelzései alapján számos olyan hely van még a BTK-n, amelyet nem sikerült lelepleznünk az első cikkben. Ezért úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a kalandozást a Bölcsészkar zegzugos folyosóin. A dolog pikantériája, hogy a felfedező úton még én is sikeresen eltévedtem...

A kapun belépve még nem is sejtheted, hogy mennyi izgalmas, érdekes hely vár rád a BTK-n. Ha nincs órád a saját szakodon kívül, el sem látogatsz más tanszékek folyosóira. Pedig megérné, mert az épület különböző szárnyai más és más világot nyitnak meg előtted!

A friss péksütemény- és kávéillaton kívül semmi sem jelzi számunkra, hogy van egy nagyon jó kis büfé az épületben. Picit ugyan eldugott, de a miénk. A földszinten található, és tudni kell, hogy sosem tudsz olyan későn beérni, hogy még egy kávé ne férjen bele a Radnóti Kávézóban. Illetve olvasóink tapasztalatai szerint 3 kávé után már csak elég a „szokásos”-t kérned, amelyet elfogyaszthatsz mind az udvari ülőgarnitúrán, mind a hangulatos benti térben.

Amit viszont sokan nem tudnak, hogy a BTK-nak van pincéje is, melyet a Radnóti Kávézó mellől vagy épp az udvarról tudsz megközelíteni. Funkcióját tekintve bármely hallgató igénybe veheti, ha épp egy kis nyugalomban szeretne olvasni, tanulni. De a pince adott már otthont számos közösségi programnak is, például könyvbörzének.

Zárolt szekcióhoz hasonlítottam az előző részben a Dékáni Hivatalt, azonban a valódi zárolt szekciónak a földrajzos részleget tekinthetjük. Hiszen az Ásványtani Tanszék teljes mértékben el van zárva tőlünk, egyszerű hallgatóktól, ami persze érthető, hiszen a vitrinekben számos értékes kőzet és eszköz található. Másik érdekes dolog, hogy az első emeleten jobb oldalra sem tudunk bejutni, hiszen ott csak egy teremig van szabad bejárás, onnantól kezdve egy egész folyosó le van zárva.

Ne feledjük azt sem, hogy a „lépcsők szeszélyesek”. Ha a Mészöly Gedeon terem előtt kimegyünk a gangra, lemegyünk a lépcsőházban, akkor az udvaron a pszichológiai tanszék oázisába és könnyen egy izgalmas szakmai-magánéleti beszélgetésekbe csöppenhetünk. Illetve nem csak a lépcsők szeszélyesek, de még a szintek is, hiszen abban se lehetsz mindig biztos, hogy hányadik emeleten is vagy., Hiába, az épület kialakítása igencsak cseles!

Hogyha egy kis nyugalomra vágysz, mert épp olvasni szeretnél, akkor vannak olyan tanszékek, ahol a kényelmes fotelek és a csend biztosítva van számodra. Ilyen például a harmadik emeleten található angol tanszék vagy épp az eldugott pszichológiai részleg.

Nem tettünk még említést a tanári szobákról, amelyeket szintén igen cselesen helyeztek el a BTK-n. Nem árt, ha tudjuk, hogy ki merre székel, hiszen vizsgákat igen gyakran tartanak tanári szobában. Azt tudtátok, hogy egy-egy nagyobb ajtó a történész folyosón több tanár szobáját is elrejti? Egyes tanszékek menő táblákkal mutatják, hogy épp ki tartózkodik benn. Király ötlet, igaz?

Ha bármilyen ötletetek felmerül még, szívesen várjuk! Minden bizonnyal lesz folytatása a cikksorozatnak!

 

A szerzőről