Pp kicsi 45
2019-02-20
Ablak

A saját Roxfortunk

Ismerd meg kari épületünk titkait! Ezek nélkül a BTK nem lenne az, ami. (Rada Beáta cikke)

Volt már olyan érzésetek, mikor beléptetek a hatalmas kapun és elindultatok felfelé a lépcsőkön, hogy hiába jártok már ide három vagy épp négy éve, ez a hatalmas épület még mindig tartogat számotokra rejtélyes helyeket?

Ha láttátok a Harry Pottert, akkor tudjátok, hogy a BTK olyan mint a Roxfort: a lépcsők néha szeszélyesek.

Az épület kapcsán fontos megjegyezni, hogy vannak dolgok, amelyek nélkül nem lenne a mi bölcsészkarunk az, ami. Gondolok itt például a „sose tudni, hogy leszakad-e” liftre, amely a főbejárattal szemben helyezkedik el. Kicsit régi, kicsit ingatag, de a miénk.

Egy biztos pont lehet a hallgatók eligazodásában az Auditórium Maximum, amely a második emeleten található, és ez a kar legnagyobb előadóterme. Nyikorgó székeinek köszönhetően a diákok minden mozdulatát hallhatjuk még a terem másik felében is. Olyan kedvelt kurzusoknak ad helyet, mint a rocktöri, a metafizika vagy épp a Miki egér és az atomfelhő nevezetű érdekes óra.

Említettem már, hogy a BTK olyan, mint a Roxfort? Hiszen még a híres zárolt szekció is megtalálható itt. Gondoljatok csak bele: minden frissen felvett hallgató az útját a TO-n kezdi meg először. Itt pedig jó eséllyel feltűnik neki, hogy lefedett ablakok és zárt ajtós részleg is van, ahol nagy betűk hirdetik, hogy "Dékáni hivatal". Ez olyan hidegnek és elérhetetlennek tűnik, nem igaz? Az ajtókon túl található például a Kari konferencia terem, amely számos intézmény tanácsi ülésének is otthont ad.

Ha elindulsz az egyik folyóson, egyáltalán nem garantálható, hogy nem egy teljesen másik épületszárnyban kötsz ki. Sőt... akár egy teljesen más tanszéken! Az a legfontosabb tanács, hogy mindig legyen egy fix pontod az épületben, ahonnan „könnyen” eligazodsz.

Sokan nem tudják, de a második emeleten található a kar HÖK irodája, ahol felvehetitek a híres Radnóti kártyát vagy épp problémáitokkal fordulhattok a HÖK tagokhoz.

Elsőre lehet, hogy bonyolultnak tűnik az épület felépítése, de ne ijedjetek meg tőle, másodszorra sem jobb. Azonban higgyétek el: lassan hozzászoktok és reflexből mentek egy-egy terembe. Plusz a portás bácsi mindig ott van, és megment a bajban.

Fotók: Rada Beáta fotói (kivéve az AudMax-ot a partypontyról)

A szerzőről