Pp kicsi 45
2019-04-21
Flatmates chilling out 0

Ezért jó lakótársakkal lakni!

Osztjátok a rezsit.

Sokszor ez a fő indok. Viszont ki akar az egyetemi évei alatt egyedül lakni, magányosan, lakótársak nélkül? Áh, az nem buli. Nézzük meg miért szeretjük annyira a lakótársainkat!

1) Sosem vagy egyedül…

…akkor sem, ha szeretnél. Akkor sem, ha tanulnál, de fuj, ilyet melyik egyetemista csinál?!

2) Belevisznek a rosszba

Otthon ülnél egy meleg teával és a kedvenc könyveddel, erre jönnek a lakótársak azon ádáz ötletükkel, hogy igyál velük. Természetesen bőszen ellenállsz, de nem tágítanak, így beadod a derekad.

3) És visznek tovább…

Na jó, elmentél velük meginni egy sört, mondván, hogy nem leszel party-braker, és hopp, JATE-ba varázsoljátok magatokat, és zárásig buliztok. A reggeli óra meg megint ugrott.

4) Fejlesztik a kreativitásod

Végre nekiállnál ebédelni, erre rájössz, hogy a lakótársaid megint eltűntették az evőeszközöket, amik jobb esetben mosatlanul hevernek a mosogatóban, rosszabb esetben elnyelte a szobájuk. Ilyenkor varázslatos módon megtanulunk akár villával is levest enni.

5) Kulturálódsz

Hiszen ritkán olyan vastag a fal, hogy ne halld, ha maxon hallgatják a kedvenc zenéjüket, szóval megismerkedhetsz új zenei stílusokkal, ha akarod, ha nem.

6) Új emberekkel ismerkedsz

Akár minden reggel találkozhatsz egy új lánnyal vagy fiúval reggelizés közben, bár lehet többet nem látod őket, de legalább nem unalmasak a fáradt reggelek.

7) Akaraterő a maxon

Főleg, ha több ember jut egy vécére, elkerülhetetlen, hogy amikor hazajössz egy sörözésből, valaki ne foglalja be épp a mosdót, akár egy nagyobb intervallumú időre is. Ilyenkor vagy az akaraterődet maxolod ki vagy a kreativitásod rosszabb esetben.

8) Házi ébresztő

Egy lakótárs vagy szobatárs sosem hagyja, hogy elkéss az órádról, hiszen, ha neki kell előbb felkelni, tesz róla, hogy még az ébresztőd előtt felébredj, nyilván sokkal jobb csörömpölésre vagy zacskócsörgésre kelni.

 9) Kajapara

Ha van kajád, megkímélnek attól, hogy esetleg felszaladjon rád egy-két kiló, ezért önfeláldózóan elpusztítják. Persze, amikor éppen fogyókúrázol vagy egészségesen akarsz étkezni, akkor persze beindul a nagy pizzarendelés, és nyilván rábeszélnek, hogy egyél velük te is egyet.

10) Megtanítanak jól dönteni

Hiszen, ha épp órára kell menned, rábeszélnek, hogy inkább maradj itthon sörözni, és nézzétek meg a kedvenc sorozatotok legújabb részét. Nehogy véletlenül bent szenvedj az egyetemen egy unalmas órán. Ugyan már!

Na, neked ki jut először eszedbe?

 

Írta: Tikvicki Dóra

 

A szerzőről