Pp kicsi 45
2018-09-22
Images (1)

A nő 10 árnyalata

Válogatásunkban régi korok és jelenünk művészei vallanak arról, hogyan is teszik szebbé az életet a nők. Mert olykor nehéz velünk - de nélkülünk azért gyorsan unalmasak lennének a mindennapok. Igaz, fiúk? (Pásztor Pálma cikke)

"A nők semmiben sem kételkednek; ha velük vagy, a világ hihetetlenül egyszerű. Mindent a maga helyére tesznek, valódi jelentősége szerint osztályoznak. Igen jól tudják, hogy az ő nagymosásuk olyan fontos, mint a német császárság megalapítása. Velük biztonságos az élet." (Pierre-Auguste Renoir)

"Az okos nő nem vár a csodára, hanem megteremti azt." (Moldova György)

"Ha sikerül megnevettetned egy nőt, a föld leggyönyörűbb látványában lehet részed." (Keanu Reeves)

"Ül az ember egy szobában egy széken, az ajtó bezárva. De ha belép egy Nő, az ember megszűnik csak embernek lenni, és azonnal Férfi lesz. És éppen annyira lesz férfi, mint amennyire Nő volt az, aki belépett." (Karinthy Frigyes)

"Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat." (Richard Wagner)

"A nők tudnak látni, anélkül, hogy odanéznének." (Jókai Mór)

"A nők mindig igazak, mert még legnagyobb hazugságaikban is természetes érzésük parancsának engedelmeskednek." (Honoré de Balzac)

"Minő csodás kevercse rossz s nemesnek
A nő, méregből s mézből összeszűrve.
Mégis miért vonz? mert a jó sajátja,
Míg bűne a koré, mely szülte őt." (Madách Imre)

"A nők olyanok, mint a jó bor: az idő csak tökéletesíti őket." (James Follett)

"Bármit kap a nő a férfitől, mindig valami sokkal nagyszerűbbet teremt belőle. Ha a férfi spermát ad, a nő gyermekkel ajándékozza meg. Ha a férfi házat ad, a nő otthont teremt belőle. Ha a férfi hozzávalókat ad, a nő ételt teremt belőle. Ha a férfi egy mosolyt ad, a nő a szívét adja érte." (William Golding)

Mellesleg boldog névnapot kívánunk a Zoltánoknak is. Nekik ugyan nem szolgálhatunk jól csengő idézetekkel, de legalább meríthetnek nőnapi válogatásunkból, ha saját ötleteik cserben hagynák őket.

A szerzőről