Pp kicsi 45
2018-09-22
X men avengers fox marvel

A legjobb 2010 utáni szuperhősös képregény-adaptációk

A tömérdek megfilmesítés közül ezeket erősen ajánlott megnézni.

Az „Álomgyár” évtizedek óta ontja magából a képregények filmverzióit, olyannyira, hogy évente öt-tíz alkotás is napvilágot lát. Egyre nehezebb nyomon követni őket. Sokan azt se tudják egy-egy filmről, hogy képregényből ered, legyen az szuperhősös vagy másmilyen jellegű. Próbáltuk kiválasztani az újabbak közül a legjobbakat:

Bosszúállók-filmek

(Ebbe a listába beleértjük a következőket: Bosszúállók, Amerika Kapitány, Vasember, Thor, Hangya és Doktor Strange.) A Marvel hozza egyre magasabbra emeli a szintet, ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Deadpool

Egy kicsit sem a jól megszokott szuperhős-jellem, aki jó, de mégse. A címszereplőnek be nem áll a szája, mindenhez van hozzáfűzni valója, és vihogva mészárolja a rosszfiúkat.

Ha/ver

Mi van akkor, ha a szuperhős nem is szuperhős, csak szeretne az lenni, de így is felveszi a harcot a gonoszak ellen? Ez a műfajkritikus képregény-adaptáció, amely nagyon okosan szólítja meg a mai generációt, megadja a választ.

Kingsman: A titkos szolgálat

Az utóbbi idők legjobb titkosügynökös mozifilmje. A cél itt is a világ megmentése, ám a műfajt kicsit kifordítva, jó poénokkal és morbid dolgokkal megfűszerezve.

X-men filmek

A Marvel másik üdvöskéje ez a sorozat. A trilógiát követően sorra jöttek a csavarok és tették kiemelkedővé a különböző részeket.

 

Írta: Kiss Tamás

A szerzőről