Pp kicsi 45
2019-01-16
00230530

A legjobban várt események 2018-ban

A vizsgaidőszak vége…

Na, meg az orosz elnökválasztás. Ja, meg Magyarországon is lesznek parlamenti választások. Persze ezek is lényeges dolgok, de ebben a cikkben könnyedebb témákat érintünk most. Szóval, nézzük meg, hogy mit tartogat számunkra 2018 csodálatos éve, de nem a horoszkópod szerint.

1) Sport!

a) Oroszországi foci-vb (06. 14.–07. 15.)

Ria Ria Hungária! Ja, nem, sajnos nem szurkolhatunk a magyar válogatottnak, de senki se keseredjen el, lesz két év múlva EB, hátha addig összekaparja őket valaki. Mindenesetre a foci szerelmeseit így is elveszítjük egy hónapra. Csajok, a VB tényleg izgalmas, úgyhogy adjatok neki egy esélyt.

b) Dél-koreai téli olimpia (02. 09–25.)

Nem olyan izgi, mint a foci, de itt jöhet a Ria Ria Hungária, hiszen több magyar versenyzőnek is szurkolhatunk az idényben.

c) Budapesti e-sport-bajnokság (03. 23–25.)

Ha még nézni sincs kedved a valódi sportot, akkor neked találták ki ezt a rendezvényt, hiszen itt a versenyzők a videojátékokban mutathatják meg, hogy mit is tudnak.

d) Forma–1 Magyar Nagydíj (07. 27–29.)

A motorzúgás szerelmesei se keseredjenek el, hiszen számukra is tartogat izgalmakat ez az év.

e) Divízió I-es jégkorong-világbajnokság (04. 22–28.)

A Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre, ráadásul itt szurkolhatunk a magyar csapatnak, úgyhogy nem csak a jégkorong szerelmeseinek ajánlott.

2) A fesztivál azért jó…

2018 talán legjobban várt eseménye nem más, mint a nyár. És mik a nyár elmaradhatatlan kellékei? Természetesen a fesztiválok! Szurkoljunk együtt a májunknak, hogy túlélje ezt az idényt is!

Idén a Fishing on Orfű mellett egy új fesztivál is megnyitja a szezont, ami nem más, mint a Humbákfölde fesztivál, így egyből gondolhatod, hogy honnan is ered. Official eseménye is van meg minden.

Ezekután a szokásos sorrendben folytatódik a sor. A nagyobb fesztiválok során a VOLT nyitja meg, utána jön a Balaton Sound, augusztusban pedig berobban a Sziget!

Azért ne feledkezzünk meg a többi kisebb fesztiválról sem, mint az EFOTT, ami inkább tart már a nagyobbak felé, Campus, East Fest, Fezen, Strand fesztivál és persze a szegediek kedvence, a SZIN fesztivál sem marad el.

A külföldi fesztiválokat is meg kell említeni, mint az igazán menő EXIT Péterváradon, Green Future Festival Adán, vagy az egyre nagyobb sikereknek örvendő Malomfesztivál Oromon, ami a művészlelkek fő előfordulási helye.

3) És amiket igazán várunk

A tavaszi szünet. Ha már az őszi szünet jelentése is a homályba vész, legalább tavasszal van pár nap az újra töltésre. Meg persze a Neptun gondnélküli működését is nagyon várjuk, de ez úgysem jön el. Na, a végzősök mit várnak idén a legjobban? A diplomát! Hajrá!

A legjobban várt esemény pedig Harry herceg és Meghan Markle esküvője! Ja, nem. De tele lesz vele a net, úgyhogy dolgozd fel még időben.

 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről