Pp kicsi 45
2019-01-16
Tmp nwrkxu 51a697b6897b0e85 3eadb1a3ab49d66c1023fc40eb4d8ccbe9f57b20173b0a3cefd8bd0f3b57c340b1df3afae947ce4fe4d1d6c1d182861a

A friendzone átkai

Egy perces néma csend a frindzone-ban szenvedőknek.

- Nem lehetnék több, mint a barátod?

- A legjobb barátom?

A barát-zóna egy csúnya, sötét, nyirkos verem, ahova senki sem szeretne bekerülni, hiszen ha mégis megtörténik a baj, szinte visszafordíthatatlan. Nézzük meg, hogy mik a legáltalánosabb próblémái a friendzone-ban ragadtaknak!

1) Barátság extrák nélkül

Kicsit csepegtet a csaj ebből meg abból, de a mézesbödönt végül nem kaphatod meg. Ez az a szitu, amikor több vagy, mint egy sima fiú, de kevesebb, mint egy párkapcsolati barát, és ez sajnos nem az arany középút, amit Arisztotelész ajánl, ő valószínűleg nem nem volt friendzone áldozat. És ennek lehetnek előnyei? Férfi szemmel tényleg nem sok, de legalább láthatod a csajszit lengébb ruhákban, és szó szerint is közelebb kerülhetsz hozzá. Nem győzött meg senkit, mi?

2) Pasik mindenhol

És te mindről tudsz. Neked panaszkodik a fiúkról, vagy éppen áradozik róluk, te meg legszívesebben a falba vernéd a fejedet, vagy az övét. De hiába, te csak „haver” vagy „tesó” maradsz, és téged nem az ágyába, hanem shoppingolni visz. Na jó, jobb esetben azért nem csak csajos dolgokat akar veled csinálni.

3) Ha beüt a krach

És talál valakit. És te meg tarthatod a gyertyát. Persze neked mindent el fog mesélni, és végig kell hallgatnod pókerarccal, mintha teljesen természetes lenne. Talán ez lehet a legfájóbb kínzóeszköz a friendzone börtönében.

4) Ha zavar van a rendszerben

Netalántán találsz magadnak valakit, ha már elfogadtad a sorsod, de a csaj meg úgy viselkedik mintha féltékeny lenne. Akkor most mi van? Nehéz eligazodni a csajokon, mi? Nem tudod, hogy most azért féltékeny, mert más csajjal vagy, vagy azért, mert őt elhanyagolod. Valahogy ki kell matekozni a megoldást.

5) Menni vagy maradni?

Bumm. Bekerültél a friendzone-ba, most mi a teendő? Ha maradsz, akkor ezeket mind el kell tűrnöd, menni meg nem nagyon akarsz, mert azért mégis csak jó a közelében. A döntés a te kezedben van, ne szenvedj feleslegesen!

6) Bűvös körömből nincsen mód kitörnöm

Hogyan lehet kitörni a rettegett halmazból? Lehetséges egyáltalán? Fontos a pozitív gondolkodás és az elhivatottság, de néha az elengedés fontosabb. Ha látod, hogy a friendzone közepébe hajítottak, kulcsra zárták, amit jó mélyre el is ástak, akkor inkább engedd el! Lesz más, aki nem lesz ilyen kegyetlen.

Mondanám, hogy a kitartás és az erő legyen veletek, de inkább az elengedés! Lesz ez még így se!

 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről