Pp kicsi 45
2019-01-16
483294285

Legnagyobb hibák a vizsgaidőszakban

Mert a hibák azért vannak, hogy elkövessük őket...

Na jó, néha azért nem árt tanulni belőlük, hiszen a vizsgaidőszak annál szebb, minél rövidebb. Mindig elhatározzuk, hogy most jól csináljuk, aztán valahogy máshogy alakul. Nézzük meg milyen hibákat követünk el újra és újra.

1) Ha ma lesz a holnap tegnapja

Magyarul, ha folyamatosan halogatjuk. Nekem minél kevesebb vizsgám van, annál nehezebb, ha sok van, legalább bennem van a vizsgadrukk. Szóval halogatjuk, halogatjuk, holnap holnapokat követ, és a tanulás valahogy nem úgy sikerül, ahogy a fejünkben elterveztük.

2) Ha beüt a takarító életérzés

A lakás tisztasága mindennél fontosabb, főleg a vizsgaidőszakban persze. Pedig valójában egy kis rendetlenség még jót is tesz állítólag, úgyhogy rossz kifogás. Bár valószínű nem a penészedő ételmaradékokra gondolnak. Mindenesetre nem olyan fontos szín szerint kiválogatni a ruháinkat a vizsga előtti napon .

3) Ha az új rész nem vár...

Pedig bizony a sorozatok megvárják a vizsgaidőszakod végét, csak vigyázni kell a szpojlerezőkkel! Néha azért belefér pár rész, csak el ne ragadjon a hév. Sajnos nem a sorozatokból húzzuk a tételeinket.

4) UV hét is van...

Hogy is van a mondás? UV héten vizsgázni olyan, mint a meleg sör? Mondjuk előtte is olyan. A lényeg, hogy minél előbbre kell belőni az utolsó vizsgát, hogy ne legyen gond, ha rosszul matekozunk.

5) Megtetszett a tárgy és felveszed jövőre is?

Nem nagy gáz, ha nem sikerül éppen minden, de azért nem árt úgy tervezni, hogy minden időre meglegyen. Aztán, ha mégse jön össze, az sem a világvége persze.

6) Ha visszaadod a tételt

Ha tényleg fogalmad sincs róla, akkor oké, de minden más esetben meg kell próbálni, annyit megér, max szenvedsz egy picit, de egy zöld pipáért megéri.

7) Ha a kakasok kukorékolnak, de te még tanulsz

Nálam az első szabály az, hogy az alvás mindennél fontosabb! Úgyse fog az agyam kialvatlanul, úgyhogy ez egy egész jó kis motiváció, hogy nagyjából időben megtanuljam a dolgokat. Ha mégsem sikerül időre a dolog, akkor is az alvást választom.

8) Koffeintúladagolás

Ha eleget alszol, ez alapból nem probléma, de ha nem jön össze, akkor kávé kávéval vagy energiaitallal? Nem buli, akkor inkább igyál zöld teát vagy más természetes élénkítőt. A kóla is tiltólistás természetesen.

9) Ha túlizgulod

A legnagyobb hiba! Csal lázán, előbb utóbb úgyis meglesz, ha őrlődsz rajta, csak rosszabbá válik a helyzet, az tuti. Szóval chill, gyerekek.

Remélem a következő vizsgaidőszak (is) patentul sikerül!

 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről