Pp kicsi 45
2019-01-17
Pr orig

A self-marketing 10 alapszabálya

Pár tipp, hogy hogyan is add el magad.

Szeretnéd magad jobban „eladni” másoknak, nagyobb elismertségre vágysz? Pár tipp, ha már elszántad magad ennek megvalósítására.

1. Mindennek az alapja: a nyitottság
Mindig, mindenhol. Sosem tudhatod, egy új ember vagy helyzet mit hoz ki belőled, melyik oldaladat mozgósítja-és ki ne élvezné a sokoldalúság érzését?

2. Legyél megbízható!

Ez mondanom sem kell, mennyire alapvető, ha szeretnéd, hogy komolyan vegyenek. Egy megbízhatatlan, link alak talán ideig-óráig számot tarthat érdeklődésre a lazasága miatt, de csak annak a szavára adnak, aki már bizonyított.

3. Ha úgy alakul, kezdeményezz!

Ha valamihez van kedved, ne félj egyedül is nekivágni! Beszélgetés egy ismeretlennel? Referátum egy nehéz témáról? Egy moziest vagy buli, amire senki sem akar veled menni? Bátraké a szerencse, és a bevállalósság mindig vonzza az embereket!

4. Hallgatni arany…

Egoista világot élünk, ez igaz- ám csak akkor számíthatsz érdeklődésre, ha mások felé is őszinte figyelemmel fordulsz. Ha viszont így teszel, megjegyeznek majd, és egy jó ismeretség bármikor hasznos lehet!

5. Bízz a képességeidben!

Senki sem születik profinak, semmiből sem. Ez egyértelműnek tűnhet, ha másokat nézünk, pedig önmagunk ostorozásának sincs értelme. Lehet, a másik sokkal jobban adja elő magát, ha te viszont a dolgok gyakorlati részében vagy verhetetlen!

6. Tudd, hogy ők is csak emberek!

A helyzet az, hogy egy beszélgetés során fogalmad sem lehet róla, a másik éppen elbambult, mert fáradt, vagy tényleg untatod, és azért nem érdeklődik, mert nem látsz a fejébe-de te döntöd el, mit teszel azért, hogy megjegyezzen magának!

7. Fegyelem és alkalmazkodás

Ha valami nem az elképzeléseid szerint alakul, el kell tudnod viselni, méghozzá nagyjelenetek nélkül, és alkalmazkodnod a többiek által megszavazott egyezséghez. Ha leállsz drámázni, a későbbiekben sem fog számítani a véleményed. Ez van, az élet sajnos kegyetlen.

8. Saját stílus, saját illat

Gondolj valakire, akinek a véleményére sokat adsz! Ugye, hogy egyből beugranak a gesztusai, a kifejezései vagy úgy általában, az erős kisugárzása? Ezekre egy saját öltözködési stílus és parfüm csak még jobban ráerősít, sőt, a komfortérzetben is segítenek.

9. Ne hagyd magad megfélemlíteni…

Vitás helyzetekben bátran állj ki a véleményed mellett. Ha mást gondolsz valamiről, mint az, akivel beszélgetsz, érveld meg, miért! Ne félj különbözni!

10. …de ne is gázolj át senkin!

Persze, mindennek van határa. Egy dolog kitartani az elveid mellett, és megint más valakit megalázni vagy kínos helyzetbe hozni az övéi miatt. A kulcs itt is a tisztelet: ha így fordulsz mások felé, téged is becsülni fognak.

 

Írta: Holecska Tünde

A szerzőről