Pp kicsi 45
2019-01-17
Back on diet track

Fogadni márpedig tudni kell

Tanulj a hibákból...

Dobd fel a szokásos kedvesebb leszek/ sportolni fogok/ jobban tanulok stb. fogadkozásokat valami eredetivel! Ismerőseink és saját tavalyi fogadalmainkból szemezgettünk.

„Minden reggeli órán rajta leszek a katalóguson!”

Ez még nem újdonság; a kollegina a megvalósításban mutatott kreativitást. Ugyanis ő ezt úgy oldotta meg, hogy egy órán sem volt jelen. Ellenben szerzett készséges évfolyamtársakat, akik szorgosan alákalligrafálták az ő szignóját is. Mint tudjuk, a cél szentesíti…

„A barátom nagyon szeretne háziállatot. Én nem, de jövőre igyekszem megbarátkozni a kis kedvencek társaságával a lakásban. A porcicákkal fogom kezdeni.”

Sportos élet

Önmagában a sport közkedvelt téma az éjféli koccintáskor, azonban kevesen fogalmaznak meg olyan konkrét célokat, mint a szomszédunk. Ő ugyanis elhatározta, hogy végigevezi a Dunát. Szó szerint végig. A fekete-erdei forrásától egészen a torkolatig. (Egy lábtörés megakadályozta, úgyhogy mindannyian sejtjük az idei fogadalmát…)

„Jövőre ismét beleférek majd mindegyik régi ruhámba. Azt hiszem, beiratkozom egy varrótanfolyamra.”

Berúgni!

Igen, jól olvasod. Általában ugyan ez a téma úgy szokott hangzani, hogy kevesebbet iszom majd az új esztendőben, de kivétel mindig akad. Delikvensünk múlt szilveszterkor lázasan fogadkozott, hogy „most aztán kipróbálom, hogy milyen érzés részegnek lenni”. Amióta ismerem, még a szalonspiccig sem jutott el, de lesz még szilveszter idén is. Pezsgővel… meg újabb újévi fogadalmakkal.

„A főnököm rengeteget idegeskedik a munkaidőben folytatott magánlevelezés és – beszélgetések miatt. Sajnálom szegényt, jövőre nem bosszantom ezzel. Mostantól ügyesebben leplezem!”

Szomszéd kontra hangos zene

Az albérletes diákok egyik nagy problémája, amit újévi fogadalom keretében kívántunk megoldani. A) megoldási lehetőség: szó szerint nem hallgatni hangosan zenét. B) verzió: megegyezni a szomszéddal, hogy bulinként kap egy nagy tál süteményt / sört / tábla csokit stb. (És buzgón fohászkodni, hogy ne legyen épp fogyókúrán…)

 

Írta: Pásztor Pálma

A szerzőről