Pp kicsi 45
2019-01-17
012c32c741c4b9d643d27626c254f9d5

Mivel ronthatod el az ünnepeket?

Grincs mód ON!

Szánt szándékkal talán senki nem akarja lerombolni a karácsonyi idillt, de vannak dolgok, amik önkénytelenül is becsusszanhatnak.

Szemezgessünk pár dologból, amiket lehet hanyagolni kéne!

1) Ha megszalad a buli

Te sem bírod a másnapokat? Túltoltad az esti bulit, és karácsony napján olyan hulla másnapos vagy, hogy a családtagjaid nem biztosak benne, hogy élsz-e még? Ráadásul mikor nagy nehezen kimászol az ágyadból az ünnepi ebédre, attól félsz, hogy lehányod a terítőt? Hát, ezek bizony nem adják meg az idilli karácsonyi hangulatot. Én alapból nem vagyok híve a karácsonyi buliknak, de ha mégis elmennénk, legalább igyunk sok vizet, hogy könnyebb legyen a másnap.

2) Ha megszalad a mézespálesz

Nagy családi ebéd, rokonlátogatások, és mindenhol vétek nem elfogadni a jó kis házipálinkát. Na, igen, csak lehet a végére az az egy-egy kupica sok kupicává egyesül, és azt se fogod tudni éppen milyen ünnep van. Itt akkor van a probléma, ha kifordulsz magadból, hirtelen mindenkit elkezdesz nagyon szeretni, karácsonyi zenéket énekelni, és elmesélni a legtitkoltabb hányós sztorijaidat. Úgyhogy vigyázzunk, ne romboljuk le a tévhitet, hogy a mama rendes kisunokája még mindig a mama rendes kisunokája.

3) Ha tényleg egy "karácsony-hater" vagy

Nem bírod a sok csöpögő giccset, és hogy mindig mindenhol ugyanazok a zenék és filmek? Sem a vásárlási lázat, sem az ajándékozást? Konkrétan semmit? Tartsd magadban! Az emberek átlagban szeretik a karácsonyi készülődést, a karácsonyfát, az ajándékozást, mindent. Akármit is érzel legbelül, ne rontsd el mások jókedvét, a minimum, hogy játszd el a család kedvéért, hogy te sem utálod annyira a karácsonyt, hiszen azért mindent csak nem lehet utálni benne. És ne feledjük, minden ajándéknak örülni kell, legyen az egy hatvanadik szarvasagancsos thermo zokni!

4) Ha a jegyzeteid rakod a fa alá

Tudom, sokat kell tanulni, egy egyetemistának nincs is igazi karácsonya, na de mégis. Néhány nap tanulás nélkül azért belefér, szenteste ne egy tétel felett csücsüljünk, és küldjünk el mindenkit, aki be mer nyitni a szobánkba. Hidd el, nem ezen az időn fog múlni, úgyhogy dobj el mindent!

5) Ha akkorra tervezed a nagy bemutatást

Óvatosan kell bánni az új barát/barátnő bemutatásával, főleg, ha még te sem ismered rendesen. Lehet, hogy nem hangzik túl kedvesen, de inkább hagyjuk otthon a fiút vagy leányzót a saját családjánál, ameddig még nem elég komoly a kapcsolat. Hiszen, ha nem szimpatikus a családnak, vagy kijön belőle egy számunkra is ismeretlen énje, akkor ne a szenteste idillje bánja.

6) Ha a háziállat bevadul

Főleg a macskák közszeretettel teszik tönkre a karácsonyfát, de a kutyák sem restek. Szóval legalább erre az időre ne hagyjuk egyedül a rosszcsont állatokat az általuk játéknak nézett fával.

7) Ha mindig megy az oda-vissza

A karácsony a szeretet ünnepe, blablabla… Alapból nem túl jó, ha folyamatosan megy a veszekedés, de azért ilyenkor tényleg próbáljunk meg nem annyit kötözködni. Legalább ne tőlünk induljon el a ketrecharc.

A béke, a szeretet, és a karácsony áldásos szelleme legyen veletek!

 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről