Pp kicsi 45
2019-01-17
Maxresdefault3

„-Tanultál ZH-ra? -Hát persze!”

Többféle módon lehet felkészülni a számonkérésre. Nézzünk meg néhányat!

Hamarosan itt a vizsgaidőszak előtti utolsó hajrá, amelyben akár megajánlott jegyeket is lehet szerezni. Íme, néhány példája a zárthelyi dolgozatokra történő tanulásnak vagy annak túlélésére:

A rendszeresen tanulók:

Igen, vannak olyan egyetemisták, akik óráról órára készülnek. Nekik cseppet sem kell azzal vergődniük, hogy mi lesz a ZH előtti napokban. Minden egyes héten becsületesen tanulnak, ahogy azt középiskolában is tették.

A halogatók:

Sokszor előfordul, hogy van fontosabb dolog a tanulásnál, így azt el kell napolni, hiszen úgy is van még elég idő! Addig-addig halasztják a szóban forgó cselekményt, csak néhány nap marad a ZH-ig, így muszáj elővenni az anyagot!

A kettesre hajtók:

Éppen annyit készülnek, hogy csak görbüljön az érdemjegy. Nekik elég, így az ismeretszerzésbe fektetett időt is a minimumra csökkentik.

A puskázók:

Egyesek odáig halogatják a felkészülést, hogy szinte felesleges is elővenniük a tananyagot. Ilyenkor marad a nem igazán tisztességes eszköz, amely segítségével kettest vagy akár annál jobbat is elérhetnek. Persze, ha nem buknak le. Ha mégis, akkor az egyesnél rosszabbul is járhatnak.

A mázlisták:

Rájuk általában kiakadnak a csoporttársaik, hiszen mindig jól jönnek ki a dologból, akár készültek, akár nem.

 

Írta: Kiss Tamás

A szerzőről