Pp kicsi 45
2018-05-23
T%c3%a1rgyfelv%c3%a9tel

Titkos tanácsok tárgyfelvétel témában

Nem csak gólyáknak lehet hasznos a Neptun sötétjét oszlató tárgyfelvételi kisokosunk!

Megnyitottad a Neptunt, még a tárgyfelvételt is megtaláltad, nagyjából tudod, hogy működik, de egyre csak olyan dolgokkal találkozol, amik pánikot hoznak rád, és sírva kaparod a falat, az ETR visszatéréséért rimánkodva… Nyugi, ismerjük a helyzetet, de hidd el, nem olyan szörnyű ez, csak túl kell lendülni a plusz akadályokon, melyekkel kedvenc rendszerünk sorra teszteli türelmed.
 

1. Pánik helyett vegyél egy mély levegőt, és légy türelemmel.

Hiszen valószínűleg még nem lesz minden órád meghirdetve, de sajnos a kurzusfelvétel sosem kívánságműsor, bármennyire is annak tűnik. Ne aggódj, ne bombázd tele a csoportokat posztokkal, főleg ne a kurzusfelvételi időszak első három napján. Nyugi, nem téged büntetnek a tavalyi átlagodért, és nem is sütöttek halálbélyeget a Neptun azonosítódra, nem fogsz lemaradni semmiről. A lényeg, hogy légy türelemmel, ha a tárgyat fel kell venned, akkor jönni fog.

2. Ha neked nem mutatja a Neptun a keresett tárgyat, akkor a szaktársaidnak sem fogja.

Nagyon különleges és egyedi ember vagy, a Neptun azonban erre magasan tesz, és a szaktársaiddal együtt ugyanazon „javakban” fog részesíteni.

3. Ne vállald túl magad

Tudom, hogy rengeteg olyan tárgy van, amit nagyon szívesen felvennél, és alig várod, hogy az iskolapadban ülve hallgass különböző érdekes dolgokat borokról, vagy a rockzene történetéről, meg persze a 45 kredites határ is kecsegtető, hiszen két kurzus ide vagy oda már úgyis mindegy ha belefér, nem igaz? Légy előrelátó, gondolj bele, hogy vizsgaidőszakban mennyire fog fájni az a plusz két vizsga és úgyis rájössz majd, hogy nem éri meg.

4. Légy tisztában a kereteiddel!

Tesiből két félévben vehetsz fel ingyenesen egy-egy kurzust, míg nyelvből négy féléven keresztül járhatsz olyan kurzusra, melyet heti két alkalommal tartanak. Egy ilyen nyelvi óra négy egységnek számít, és mindenkinek tizenhat egység áll rendelkezésére, azonban legyetek óvatosak, hiszen vannak olyan órák is, melyek csak heti egyszer vannak, azok két egységnek felelnek meg! Emellett itt is fontos korlát, hogy egy félévben egy nyelvi kurzus az ingyenes, ha két különbözőt veszel fel, akkor a másodikért fizetni kell.

5. Járj egy órára a haverokkal!

Neptunon belül a Tárgyak – Felvett kurzusok menüpont alatt, a tárgy címére kattintva meg tudod nézni, hogy kikkel közösen vetted fel az adott órát. Ha tudsz sakkozni az időpontokkal, akkor sokszor megéri egy olyanra feljelentkezni, amin több barátod, ismerősöd vesz részt. Egyrészt mindig jobb érzés ha nem idegenekkel jársz egy órára, másrészt pedig gondolni kell a jegyzetekre is! ;)

 

Írta: Fazekas Mihály

A szerzőről