Pp kicsi 45
2018-09-22
14855980 1171666319592660 3815734690819212063 o

Egészségnap 2016

2016. november 9-én ismét megrendezésre került a már hagyománynak számító Egészségnap, a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán, a kari Hallgatói Önkormányzat és a Szakos Érdekvédelmi Képviselet által. Az idei Egészségnap fő témája az egészséges táplálkozás volt.

Ennek fényében a vendégek különféle egészséges, házi készítésű szendvicskrémeket kóstolhattak meg, pl.: lencsekrém, babkrém, zellerkrém, túrós – metélőhagymás krém. Volt „ Legjobb mentes süti” verseny is, ahol az első helyezettnek járó díjat Banka Roxána vihette el, laktóz- és gluténmentes, madártejes süteményével. A Teaházban pedig szomjukat is olthatták a megjelentek. A finom falatok és italok után nyugodt szívvel fordulhattak az érdeklődők dentálhigiénikusaink felé, akik nemcsak jó tanácsokkal látták el hallgatóinkat, de szóróanyagaikkal (pl. mini fogkrémek, matricák) is hirdették a helyes fogápolás lehetőségeit. Persze, nem maradhatott el az előadás sem ebben a témakörben: Árvai László a vegetáriánus és vegán életmódról beszélt a megjelenteknek. 

Árvai Balázs előadása a vegetáriánus, vegán életmódról

Vendégünk volt Kurucsa Szabolcs és vakvezető kutyája, Elvis, illetve Farkas László is, aki a mozgáskorlátozottak mindennapjairól mesélt az érdeklődőknek. Inkább szűkkörű, baráti beszélgetés zajlott köztük és a hallgatók között. A Vendégkönyvből idézve: „ … nagyon tanulságos volt a sérültekkel a beszélgetés, jó volt látni, mennyire pozitívak.”. Szakmáinkhoz kapcsolódó előadás is zajlott „ Hogyan kommunikáljunk hatékonyan a betegekkel?” címmel, ahol gyakorlatias módon közelítették meg a kérdést (pl.: meg kellett figyelni, társunk beszéde során mely szavakat használja feltűnően sokszor, s vajon ennek mi lehet az oka). 

 

                         

Természetesen nem felejtkeztünk meg a mozgásról sem! Koncsek Krisztina tanárnő crosstraining edzése az egyik legnagyobb érdeklődést mutató program volt. Az edzés előtt és után pedig SMR henger bemutatóra is sor került, hallgatóink előszeretettel próbálták ki ezt a napjainkban nem véletlenül közkedvelt eszközt. De aki nem vett részt az edzésen, az aulában próbálgathatta hulahopp karikázási tudását, vagy éppen ugrálóköteles képességeit, egészséges nassolni valókért (alma, banán, mandarin) cserébe.

 

               ​

 

Az egyik legérdekesebb program az IWI Nemzetközi Fitnesziskola standjánál volt, ahol egykori gyógytornász hallgatónk, Balázs Domonkos és kollégája, a Csúcsforma Személyi Edző Stúdió szakmai vezetője, Király Norbert végeztek testtömeg összetétel vizsgálatot, és ennek fényében adtak sportolási, életmódbeli tanácsokat, illetve válaszoltak készségesen a különféle tanfolyamokról felmerülő kérdésekre. Egy kérdőív kitöltésével pedig nyereményjátékra invitálták a résztvevőket: kedvezményeket és masszázst is lehetett nyerni.

A 2016-os Egészségnap az ETSZK-n megszokott családias, jó hangulatban telt el s megmutatta, hogy hallgatóink nemcsak a tanteremben érdeklődnek a szakmáikhoz kapcsolódó témák iránt, hanem mindennapi életük, személyiségük része is. A kari Hallgatói Önkormányzat, a Szakos Érdekvédelmi Képviselet és a kari hallgatói munkavégzés kurzust végző hallgatók ezúton szeretnék megköszönni a megjelenést, a részvételt!

 

A szerzőről