Pp kicsi 45
2019-03-26
Boingboing.net

Stranger Things

Új sorozatot követhetünk: Stranger Things

Miért kezdjük el nézni a hétvégén a már most az év sorozataként emlegetett netflixes Stranger Thingset? Mert ez egy olyan sorozat, amely ötvözi a szörnyeket, az államtitkokat, a remek karakterfejlődéseket, különcökkel és rejtélyekkel.

A fő történetszál egy baráti társaság körül forog, ahonnan eltűnik az egyik gyerek. A rejtélyes eltűnésre az anya (Winona Ryder) hívja fel hisztérikusan a figyelmet, ám kezdetben senki nem veszi komolyan. Eközben a városka mellett lévő titokzatos állami tulajdonban lévő lezárt telken is zajlanak az események.

Bár a történet kiszámítható, azért átszövi egy-két rejtélyes, ködös fordulat, amelyek nem hagyják, hogy a sztori sablonossá váljon.  A színészek közül kiemelendő a visszatérő Wynona Ryder. Hitelesen adja a hisztérikus, szinte őrült anyát, akit az egész település kinéz, főleg miután furán kezd viselkedni. Ám, csakúgy, mint egy igazi anya, egy pillanatra sem veszíti el a reményt, hogy a gyermeke él, csak meg kell keresni. A többi színész karakterét is remekül megírták, ráadásul erős karakterfejlődéseket láthatunk, amely a sorozatnak ad egy drámai vonalat is, de nincs eltúlozva.

A rendező testvérpár, Matt és Ross Duffer több helyen kikacsint Stephen Kingre és más híres filmekre, írókra is. Egy biztos: ezek mind csak emelik a sorozat hangulatát és szinte nem is lehet abbahagyni. Az egyszerű kisváros lakóinak története magával ragadó, az aláfestés pedig nagyszerű.

Ennyit a Stranger Thingsről: mindenképp megér egy próbát, főleg azoknak, akik kedvelik a horrort, Stephen Kinget és stílusát, a krimit, és egyéb furcsaságokat. Bár jó horror-sorozatból lehet válogatni bőven, véleményem szerint ez igazi különlegesség.

 

képek forrása:nprg.org,cnet.com,boingboing.net

A szerzőről