Pp kicsi 45
2019-03-26
Maxresdefault

A legjobb motivációs filmek

Garantáltan ösztönző alkotások

Bakancslista – The bucket list

Következzék egy olyan igazság, ami egyben túlzás is: az életed bármelyik pillanatban véget érhet. Ezért kiváltságos dolog létezni. A Bakancslista ezt üzeni nekünk és arra ösztökél, hogy minden napot úgy élj, mintha az utolsó lenne.

Kedvenc idézet: „Nehéz egy ember életének értékét megbecsülni. Egyesek azt mondják, hogy a hátrahagyott szeretteinkben mérhető. Mások úgy hiszik, a hitben. Megint mások szerint a szeretetben. És vannak, akik azt tartják, az életnek semmi értelme sincsen. Én úgy gondolom, azok által méretünk meg, akik hozzánk mérik magukat.”

Rocky-széria

Az örök kedvenceim közé tartoznak Sly kínkeserves küzdelmei a ringben. Végtelen erővel bír ez a klasszikus filmszéria. Megszámlálhatatlan embert motivált már arra, hogy soha ne adja fel és hogy tűrni kell a pofont.

Kedvenc idézet: „Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet.”

Gettómilliomos – Slumdog millionaire

(Ki)tartás! Ezzel a szóval összefoglalható a Gettómilliomos tanulsága. Szerencse, izgalmak, emberi jellemek, bátorság, találékonyság, szerelem, tisztesség. Ezekkel pedig összefoglalható a teljes film története.

Kedvenc idézet: „A pénz és a nők hozzák a legtöbb bajt a fejünkre. Neked mindkettőből kijutott.”

Hullámtörők – The guardian

Ben Randall (Kevin Costner) egy igazi legenda, aki szabadelvű oktatási módszerrel tanítja a tanítványait és ez rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher) eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Az ifjú férfi nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy igazán elhivatott vízimentővé váljon.

A Hullámtörőket itt tudod megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=dOwFzyF53DM

Kedvenc idézet: „Megöregedni nem szégyen, Ben. Azt ki kell érdemelni.”

Álom két keréken – Dreamrider

Az adaptált igaz történet nyomán készült műben Bruce Jennings egy feltörekvő amerikai futball-sztár, aki egy motorbalesetben elveszíti egyik lábát. Miközben a kórházban lábadozik, a lelkileg is összetört férfi megismerkedik William Perryvel, aki évek óta tolókocsiban él. Végül segít neki visszanyerni az életkedvét és arra ösztönzi, hogy legyen ő az első féllábú ember, aki keresztülkerekezik Amerikán. Mondanom sem kell, hogy micsoda kitartás és hit kell egy ilyen tetthez.

A filmet itt tudod megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=MWyC0fkA_RE

Gattaca

A Gattaca egy 1997-ben bemutatott, utópisztikus sci-fi, mely az eugenika által szinte kasztokba sorolt emberi társadalomban játszódik. Egyebet nem kívánok elárulni, mert akár egy oldalt is tudnék írni a történetről, de így mindenki jobban jár. Annyit elárulhatok, hogy egy kihagyhatatlan remekműről van szó.

Kedvenc idézet: „Sose láttam olyan tisztán, hogy milyen messze vagyok a célomtól, mint amikor ott álltam előtte.”

A boldogság nyomában – The pursuit of happyness

Megtörtént eseményt dolgoz fel Gabriele Muccino filmje, melyben Will Smith a főhős. A sztori arról szól, hogy mit kell kiállnia egy olyan embernek, aki tisztességes úton szeretne befolyásos munkát kapni egy nagy cégnél. A nehéz sorsú főszereplő úgy gondolja, hogy szeretettel tudja pótolni a pénz hiányát.

Kedvenc idézet: „Ne higgy annak, aki azt mondja nem vagy rá képes. Ha van egy álmod, ne mondj le róla. Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te se tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte. Ennyi.”

A békés harcos útja – Peaceful warrior

Lehet, hogy az amerikai-német dráma a valóságtól kissé elrugaszkodott, de méltán klasszikus ebben a témában. A film lépten-nyomon rendkívül mélyenszántó üzenetekkel halmozza el a nézőit és teljesen új értelmet ad a „soha ne add fel” mondásnak. Rendkívül inspiráló és garantáltan hatással lesz a további életedre.

A filmet itt tudod megtekinteni: http://www.youtube.com/watch?v=nrwOCVSdUIM

Kedvenc idézet: „A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret. Hanem, hogy megtalálja a szeretetet abban, amit csinál.”

Férfibecsület

A hírhedt kiképzőközpontba, Bayonne-ba kerül sorkatonaként a fekete bőrű Carl Brashear. Kiképzőtisztje, Billy Sunday az egyik legkeményebb katonának számít a seregben, aki déli származása miatt gyűlöli a négereket. A fekete búvár azonban a hihetetlen akaraterejével és ügyességével lassan kivívja az elismerését. És ez közel sem a teljes sztori…

Kedvenc idézet: „Ha elég keményen dolgozol, leszegett fejjel… Akkor elszalad melletted az élet.”

A szerzőről