Pp kicsi 45
2018-05-23
2016.01.08..

Indítsuk underground bulival a 2016-os évet!

Pénteken négy városból érkezik négy különböző műfajt képviselő zenekar.

A napfény városában az év első keményzenei koncertjének a belvárosi LIVE Music Club ad otthont január 8-án. A modern rock zene szimpatizánsai örömüket lelhetik az alábbi rendezvényben. Íme, egy kis kedvcsináló:

A fővárosi Sunsetet aligha kell bemutatni a modern metál színtér hazai kedvelőinek. 2007-es megalakulásuk óta egész szép rajongótáborra tettek szert. Igaz, 2011-ben kényszerszünetre vonultak, de 2013 őszén tagcserékkel újjáalakultak, magyar szövegre váltottak és a Depresszió vendégeként turnéztak országszerte, így az IH Rendezvényközpontban is megfordultak. 2015 tavasza óta dobosuk, Hámori Dávid a Fish!-ben is püföli a bőröket. Június közepén az a megtiszteltetés érte őket, hogy a Para Roach előtt játszhattak Budapesten, a Barba Negra Trackben. Most azonban új felállásban láthatja őket a szegedi közönség, hiszen ismét két énekes áll a formáció élén: Kovács Gergely csatlakozott hozzájuk, aki a 2014-es SZIN-en is fellépett Pygmalion, valamint a tavalyi Talentométer-győztes Swamp frontemberi posztját is betölti.

Pénteken első ízben jön Szegedre a győri hardcore-punkban mozgó FLB. Már régóta meg akarják mutatni magukat az itteni közönségnek, aminek most el is jött az ideje. A csapat eddig két kislemezt és egy splitet adott ki a kezei közül, nyár óta pedig új szerzeményeken dolgozik. Legutóbbi EP-jükön József Attila iránti tiszteletük jeléül feldolgozták a Tiszta szívvelt. Ezt a dalt minden bizonnyal az egész klub torkaszakadtából fogja üvölteni, ahogy az a decemberi faminehill koncerten is történt.

Az adai Phrenia elektrocore műfajban alkot, azaz a metalcore-t megfűszerezi egy kis elektronikával, de ezt jóval színvonalasabban teszi, mint a műfaj nemzetközi  „nagyágyúi”.  A vajdasági banda feldolgozásainak különlegessége, hogy a saját ízlésükre formálták a Daft Punk Get Lucky-ját, Tiësto Red Lightsát, Kelly Clarkson Catch My Breathjét, Morandi Angelsszét, Calvin Harris I Need Your Love-ját és We'll Be Coming Backjét, valamint gyermekkorunk egyik kedvenc rajzfilmsorozata, a Pokemon főcímdalát (magyarul és angolul) is. Saját szerzeményeiken kívül remélhetőleg ezek a nóták is elhangzanak majd.

„Helyi erőként” és egyben a neocrust szegedi képviselőjeként a Tomusz lép majd színpadra, akiket november elején mi is bemutattunk (itt írtunk róluk). A tagok közül páran ismerősek lehetnek a hamarosan új lemezzel jelentkező Yellow Sunset FCF-ből vagy a már megboldogult Kill with Kindnessből. A srácok tavaly november 7-én debütáltak élőben, méghozzá kimondottan jól, majd a hónap végén ismét bizonyítottak az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, francia Birds In Row előtt egy „last minute” koncert keretein belül.

A zenekarok lemezeit és videoklipjeit, valamint ingyenesen letölthető kiadványaikat a Facebook-esemény leírásában találjátok.

Helyszín: LIVE Music Club
Zenekari támogatás (belépő): 700 Ft
Kapunyitás: 19:00
Kezdés: 21:00

Kép: facebook.com/events/1514221915545234/

#supporttheunderground

A szerzőről