Pp kicsi 45
2019-04-21
10934210 980341165328397 1180930019 n

Ha végeztél a vizsgáiddal…

… akkor itt van pár tuti program, amivel eltöltheted a maradék időt, és igazi élményekben lehet részed!

Lassan itt van a vizsgaidőszak vége, és sokan már fél lábbal az új kurzusok felvételén törik a fejüket. Azonban még van elég idő az aktív pihenésre is. Így, ha nem akarod csak otthon ülve várni a következő szorgalmi időszakot, akkor adunk neked pár jó programtippet a következő két hétre!

A nehéz vizsgák után igazi ellazulást jelent egy jó szauna és a gyógyfürdők vize. Nem csak nyáron strandolhattok, ilyenkor érdemes ellátogatni a termálokba, hogy kipihenjétek a nehéz napokat és új erővel kezdjétek a félévet. A szegediek számára adott a jól ismert Anna fürdő, de ha egy kis újdonságra vágynátok, akkor látogassatok el az algyői Borbála Fürdőbe. Garantált a pihenés!

Az enyhe télnek egy előnye biztos van: didergésmentesen tölthetünk időt a szabadban. Ha van rá lehetőségetek menjetek el túrázni a hegyekbe, vagy csak tegyetek egy nagy sétát a város parkjában. A téli természetnek is vannak szépségei, jót is tesz egy kis séta és a csöndes megfigyelés. Ha pedig mégis ránk zúdulna egy adag hó, ne habozzatok, hívjátok fel a barátokat és menjetek szánkózni!

Ha valaki egy kis tombolással szeretné zárni a vizsgaidőszakot, akkor ne csüggedjen ugyanis a 2015-ös év is bővelkedik jó koncertekben. Januárban az Anima Sound System ad akusztikus koncertet, de érkezik hozzánk az Epica, a Raveonettes, a Sabaton és az Ignite is. Az idei év legjobb koncertjeiről itt olvashattok.

Ha már elegetek van a szakirodalomból, a tételekből és kötelező olvasmányokból, akkor itt az ideje, hogy elővegyetek egy szépirodalmi könyvet és egy forró tea mellett nekiálljatok az olvasásnak. Ez biztosan kiüríti majd a fejetekből a statisztikát, római jogot, nyelvészetet, anatómiát, de nem kell teljesen kikapcsolni az agyatokat sem. Ha nem tudjátok, mihez kezdjetek neki, akkor itt egy lista az idei legjobbakról.

Felejtsétek el végre a zacskós levest és a sajtos – tejfölös, vagy lekváros tésztát! Essetek neki a konyhának és főzzetek valami finomat, vagy jutalmazzátok meg magatokat a kedvenc éttermetek kajájával. Szinte fillérekből lehet kiadós, finom ételeket készíteni, ha az ember szembenéz a kihívással. Íme pár receptötlet, ami érdemes kipróbálni:

Spanyol fokhagymaleves Tejfölös hamis majonézes saláták, Házi pizza, Húsos – tejfölös rakott tészta

És ha már a finomságoknál tartunk, megérdemeltek egy jó süteményt is, nem? Keressétek fel a kedvenc cukrászdátokat, hívjátok el a vizsgákba bújt barátokat és kóstoljátok meg Európa legjobb sütijeit: a német Berliner, a francia madeleine, az olasz cannoli kihagyhatatlan.

Gondoljatok bele, mikor jutott időtök egy jó film megnézésére, vagy egy új sorozat követésére. Két hét alatt bőven ledarálhatjátok az elmaradt részeket! Idén a Golden Globe-on tarolt a Fargó, a Transparent és a The Affair is. Persze ezeknek csak akkor lássatok neki, ha már nincs több vizsgátok... a sorozatnézésnek nagyon nehéz ellenállni.

Garantált unaloműző a barátokkal egy jó kocsmakvíz, vagy egy szabadulószobás, nyomozós játék is. Szegeden, Győrben, Budapesten és Pécsett erre a Paraparkok nyújtanak kiváló lehetőségeket. Vigyázz, kész, szabadulj!

 

Mező Vivien

Forrás: eduline.hu, partyponyt.hu

Képek: eduline.hu, magyarszo.hu, m.cdn.blog.hu, budapestgyogyfürdői.hu

A szerzőről