Pp kicsi 45
2019-03-26
Ko7logo1

KÖ7 - mi lehet ez?

Ifjú művészpalánták az IH Rendezvényközpontban

Bő egy évtizeddel ezelőttig minden évben ifjú művészpalánták vették birtokba az akkori Ifjúsági Házat Szegeden. A Középiskolások Művészeti Hete lehetőséget adott a bemutatkozásra, és a találkozásra, a kortársakkal, és tapasztalt művészekkel. Egy fiatal tehetségnek nagy öröm, ha az iskolán kívül is bemutathatja alkotásait. Ezt a hagyományt eleveníti fel az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont.

Februárban nyitották meg az IH Rendezvényközpont régi-új intézmény egységét. A munkatársak azonban már december óta dolgoztak azon, hogy a fiatalokat megmozgassák, és hasznos iskolán kívüli elfoglaltságot biztosítsanak számukra. A hivatalos megnyitó után, egyre többen kezdték látogatni a heti klubokat.- tudtuk meg az intézmény munkatársaitól. A Középiskolások Művészeti Hete március 31-Április 5-ig tart. A szervezők folyamatosan várják az ifjú alkotók jelentkezését valamennyi művészeti ágban.

Az esemény mottója. “Építsd fel Szegedet és töltsd meg művészettel!” A rendezvényközpont nagytermében egy Szegedet bemutató installációt készítenek, melyet a hét folyamán folyamatosan díszítenek, alkotásokkal, idézetekkel. A részletekről Gyüdi Sándor ifjúsági koordinátort, az esemény egyik főszervezőjét kérdeztük.

http://youtu.be/6JoFoms3MTE

A szerzőről