Pp kicsi 45
2019-03-26
Tijottok

TiJöttök az SZTE-n!

A 2013 novemberében a tudományé lesz a főszerep

2013 novemberében a TiJöttök nevű tudományos programé lesz a főszerep a Szegedi Tudományegyetemen is.

A 12 állomásos eseménysorozatból és egy interaktív weboldalból álló TiJöttök programot azzal a céllal hozzák létre, hogy bemutathassák Magyarország valamennyi felsőoktatási és kutató intézetét, az ott folytatott tudományos tevékenységet, kiemelten azokat a sikeres kutatási eredményeket, amelyek az innováció útjára léptek.

Az TiJöttök honlap egy olyan kommunikációs felületet kíván nyújtani a mai magyar tudományos élet, így az egyetemek és a kutatás-fejlesztési, illetve innovációs tevékenységet végző fiatalok számára, amelyen látványosan, a szélesebb társadalom számára is bemutathatják munkájukat, emellett pedig a honlapon létrejövő tudásbázis hozzásegíti őket az eredményeik, projektjeik finanszírozásához.

http://www.youtube.com/watch?v=guP4JuaLcPo

A mozgalom külön kampányt szentel valamennyi magyarországi régiónak, így egy-egy hónapig, az ott lévő felsőoktatási és kutató intézetek tudományos munkája lesz előtérben.

2013 novemberében a dél-alföldi tudományos élet lesz a kommunikáció középpontjában. A nyár folyamán a szervezők szeretnék feltérképezni, hogy a Szegedi Tudományegyetemen kik azok a fiatalok, akik valamely tudományterületen tevékenykednek, és melyek azok az eredmények, amelyeket elértek, vagy amelyeken dolgoznak.

A TiJöttök egy olyan mozgalmat kíván elindítani, amely:
• növeli a tudományos pálya megbecsültségét és népszerűségét
• a magyar tudományos élet szereplői számára költséghatékony, modern és jelentős hatású eszközöket ad, amelyek segítik a tudományos tevékenységüket, a kutatásfejlesztés népszerűsítését, illetve hozzásegíti őket a sikeres innovációhoz
• kiemelt figyelmet szentel azoknak a tudományos projekteknek, amelyek eddig nem kaptak figyelmet
• a fiatalok számára is érthető módon mutatja be a hazai tudományos eredményeket
• növeli azoknak a magyar kutatóintézeteknek és felsőoktatási intézményeknek a számát, amelyek élnek a nemzetközi pályázati lehetőségekkel.
• kapcsolatot épít a fiatal kutatók és a gazdasági szereplők között
• vonzóvá teszi a tudományos munkával járó életpályát


A célok elérése érdekében a program 2 fő pillérre támaszkodik: az internet és egy 12 állomásos eseménysorozat keretében mutatja be Magyarország valamennyi felsőoktatási és kutató intézetét, az ott folytatott tudományos tevékenységet, kiemelten azokat a sikeres kutatási eredményeket, amelyek az innováció útjára léptek. Emellett különös hangsúlyt szentelnek majd a gazdasági szereplők bevonására, valamint a nemzetközi pályázati lehetőségek nagyobb arányú kiaknázására.

Amennyiben felkeltette érdeklődéseteket ez a lehetőség, ezen a linken találtok programleírást, valamint bővebb információt és elérhetőségeket.