Pp kicsi 45
2019-04-21
2013 candy color trousers trend 03

Nyári divat alakra szabva 2. rész

Trendi tippek, hogy ne csak divatos legyél, hanem jól is nézz ki!

Előző írásunkban a 2013-as nyári trend legjellemzőbb vonásait ismertettük, valamint a 12 alaktípus közül 5-öt vettünk nagyító alá, milyen típusú ruhákat is választhatnak a legmelegebb évszak ruha kínálatából.

A továbbiakban, ezt a koncepciót követve, újabb hét alaktípushoz passzoló viseleteket mutatunk be.

A harang alkat nyári divatja:
A harang alkattal rendelkező lányok kerüljék a mostanában virágkorát élő denevérujjakat, a cicanadrágot, valamint a díszített szoknyákat, nadrágokat – ismerteti véleményét Mészáros Mónika divattervező, történész.
Bátran használjanak kámzsa nyakkal rendelkező felsőket, ruhákat, az alsó testrészeken pedig a lágy esésű nadrágok csodát tudnak művelni.

Az oszlop alaktípus nyári divatja:
Viseljenek bátran denevérujjas felsőket-ruhákat, ráncolt, húzott felsőruházatot, alul pedig az örök divatnak örvendő halásznadrág, az A-vonalú szoknyák és a nagy zsebekkel ellátott farmer igazán nyerő választás lehet.

Tégla alaktípus nyári divatja:
Az ezzel az alaktípussal rendelkezők kerüljék a tapadós, szűk szabású felsőket, helyette mellvonal alatt elvágott ingeket hordjanak, ez azonban lehet bármilyen mintájú. Bátran viselhetnek a romantikus hippistílusnak megfelelő ruhadarabokat. A szoknyák közül elsősorban a félhosszúak (midik) ajánlottak számukra, kerüljék a minit és a maxit!

Cselló alaktípus nyári divatja:
A cselló alkattal rendelkezőknek kicsit jobban oda kell figyelni arra, milyen színeket és szabásvonalakat részesítenek előnyben. A nyári divatszínek közül kerüljenek mindent, ami túlságosan világos, például: babakék, világos zöld, világos rózsaszín, púder-és pasztellszínek. A cicanadrág számukra sem túlságosan előnyös választás, még akkor sem, ha hosszított felsővel hordják, ugyanis ez az alaktípus általában rövid lábakkal rendelkezik, s a hosszított felsők csak még inkább kiemelik ezt a vonást.
Amit bátran viselhetnek: kiszélesedő ujjak, karcsúsított felsők (lehetőség szerint ráncolt hasrésszel), erős, élénk színek, mintás ruhadarabok. Ideális választás számukra az idén szintén divatos rakott szoknya, az A-vonalú szoknya, valamint a bőszárú farmer.

példa a cselló alkathoz illő öltözékre

A tekebábú nyári divatja:
A tekebábú alkatú lányok, hasonlóan a körte típushoz kerüljék az alsó ruházatban a világos színeket, valamint a szűk szabásvonalakat. Ideális ennek a típusnak egy tengerészmintás felső, enyhén bővülő, sötétebb színű szoknyával,a bővebb szárú, lágy esésű lenvászonból készült nadrágok, vagy a deréköv használata a felsőknél-ruháknál. Felül használhatnak élénk, világos színeket, jó választás egy korall-színű felső, vagy egy púderszínű ing.

A váza típus nyári divatja:
A váza alkatúak bátran használhatják az újra divatba jött ceruzaszoknyát, a szűk szárú nadrágokat, farmereket, a karcsúsító vonallal ellátott felsőket, ruhákat. Kerüljék a nagyon mintás darabokat, valamint a bő szabású ruhákat, számukra tilos az ingruha.

váza típusnak

A kehely alaktípus nyári divatja:
Számukra szintén nem ajánlott az ingruha, nem előnyösek számukra a bő, “repülős” nyáriruhák sem. A lazán ráncolt felsők, a mell alatt hordott öv, a harangszoknya azonban minden mennyiségben és mintázatban jöhet.
Felül kerüljék a világos tónusokat, ne hordjanak neon színeket, pasztell-árnyalatokat, mert még szélesebbé teszik hátukat, vállukat. Alul jöhetnek a trendi színek: pasztell, korall, narancs, kék, zöld, sárga: világos kivitelben.

képek forrása: sminkpink, Facebook

A szerzőről