Pp kicsi 45
2018-10-18
Sp%c3%a1jz%20log%c3%b3

Bemutatkozik a JAM & a SPÁJZ

Szeged szívében található a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány irodája.

Szeged szívében található a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány irodája, amely 1993-ban a szegedi alapítványi paletta szerves része lett.

Az alapítvány egy kiemelten közhasznú
szervezet, amely fő feladatának tekinti, hogy hidat képezzen az oktatás és az üzleti világ között. Ennek megfelelően a JAM célja, hogy elméleti és gyakorlati oktató programjaival hozzájáruljon ahhoz, hogy a magyar fiatalok kompetens, önálló, és felelősségteljes vállalkozóvá váljanak, illetve felkészültségük minél inkább megfeleljen leendő munkáltatóik elvárásának. Küldetésében a felnövekvő generáció sikeres felnőtté, a társadalom aktív, hasznos tagjává válásának elősegítése játszik fontos szerepet; valamint elméleti és gyakorlati ismeretek átadása alkalmával a fiataloknak a vállalkozások szerepéről, a piacgazdaság működéséről, és a gazdaság saját jövőjükre gyakorolt hatásáról adnak teljes körű segítséget.
Az alapítvány profiljában számos projektek és programok találhatóak, melyek a gazdasági élet rejtelmeibe vezetnek be. A JAM oktatásszervező tevékenysége keretében pedagógusok részére is szervez képzéseket, konferenciát, valamint tanárklubot, mely a pedagógusok számára biztosít lehetőséget. A minél átfogóbb ismeretátadás érdekében karriertréningre is van lehetősége a felnövő ifjúságnak, akiket a környezet-tudatos megóvására is ösztönöznek, így a JAM nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, ennek jegyében fenntarthatósági programsorozatban adja át a környezettudatosság alapelveit és lehetőségeit.

A nyári hónapok elején nyílt meg a Spájz Ifjúsági Ház, melynek köszönhetően új lehetőséggel bővült az ifjúságot megcélzó tevékenységi kör. A Spájz fiataloknak nyújt olyan programokat, ahol hasznosan tölthetik el az szabadidejüket, internetezhetnek, játszhatnak, tanácsadáson és különböző programokon vehetnek részt. Önkénteseink munkatársainkkal együtt aktívan képviseltetik magukat fesztiválokon, ahol játékokkal és tanácsadásokkal is igyekeznek kellemes perceket szerezni az érdeklődőknek.
Az Alapítvány idén először csatlakozott a „Civilek éjszakája” programsorozathoz, amely 2012. szeptember 15-én egy éjszakányi jókedvvel és érdekes eseményekkel járul hozzá a szórakoztatáshoz a LégyOTT Party keretein belül. A résztvevők színes bakzsákokban pihenhetnek, Dj’ biztosítja majd a talpalávalót és az online rádiós közvetítés és a party fotós is hozzájárul majd az emlékek megörökítéséhez
Szeptember utolsó hétvégéjén a hölgyek kedvében járnak, hiszen megrendezése kerül az első CSAJOS NAP Szegeden. A programok között sminkoktatás, bőr-haj – és körömápolási tanácsadás is szerepel.
A programok minden esetben ingyenesek és előzetes regisztrációt sem igényelnek. Ha felkeltették érdeklődésed, akkor keress a SPÁJZ-t a facebook-on, ahol nyomon követheted az aktuális programokat is vagy látogass el az Ifjúsági Házba személyesen, amely a Petőfi S. sgt 12 szám alatt található.
a JAM Stáb

A szerzőről