'Csobogás' a filmkalózok ellen

Nyomtatás
2012. április 24., kedd, 20:03
'Csobogás' a filmkalózok ellen

A Parlux entertainment egy újfajta technológiát próbál bevezetni a mozikban, amely megvédeni a szinkronos kiadásaikat a torrent oldalakon való megjelenéstől.

Az úgynevezett ’csobogás’ technika segítségével könnyedén meg lehetne állapítani, mely mozikban vették fel a filmet, illetve melyik székről. Sajnos a felvételt nem lehet megelőzni, azonban könnyebben fel lehetne kutatni a kalózkodó személyeket, ezzel is elejét venni későbbi tevékenységüknek.
Az első film, amelynél ezt alkalmaznák, a Torrente 4 lenne.

“A megoldás lényege az úgynevezett „fehér zaj” továbbfejlesztésében rejlik. A csobogáshoz (innen is a rendszer neve) vagy vízmorajláshoz hasonló zajhullám akár több ezer hangforrás összeadódásából keletkezik, hasonlót kelt a morajló tömeg vagy a vízesés is. A fehér zaj könnyedén alkalmazható lehallgatások, hallgatózások kiküszöbölésére, ugyanis a fehér zaj megszólalásakor az emberi agy összezavarodik, nem képes az érzékelt hanghullámokat kiszűrni és azok között vagy mögött bármilyen egyéb jelforrásra koncentrálni. Az agy ilyenkor csak annyit érzékel, hogy számos dolog van, amit hallania kell, de hogy pontosan mit is, azt már nem képes kiszűrni.

A csobogás annyiban lép túl ezen a megoldáson, hogy a telefonbeszélgetésből felvett, nagyon rövid időtartamokra vágott beszédfoszlányokat keveri össze és ebből alkot egy emberi füllel dekódolhatatlan elegyet. A külső hallgató csak annyit észlel, hogy valaki beszél, de ennél többet már nem képes megállapítani a szövegből."

Forrás: Filmdroid

Címkék

Torrente 4 Parlux csobogás

Hírek címkéi

Szeged trollponty SZTE partyponty Szegedi Tudományegyetem zene színház fesztivál film kiállítás egyetem koncert felsőoktatás TIK JATE szegedstyle troll Szabad Ötletek EHÖK BTK 2012 szóvicc sport karácsony képregény Szegedi Nemzeti Színház pályázat interjú kultúra Facebook Török Márk program vers szin verseny mozi ETSZK hoffmann rózsa SZTE EHÖK Euro 2012 oktatás Belvárosi Mozi buli könyv meme ajánló Rongy kocsma new yorker tüntetés irodalom szórakozás GTK divat TTIK jate klub olimpia ösztöndíj konferencia sorozat Dóm tér kutatás múzeum áthallgatás REÖK programajánló Hallgatói Filmklub h&m english joke Budapest kikapcsolódás Móra Ferenc Múzeum Bölcső rock c&a ftv ehök hallgató vízilabda egészség tárlat villamos média történelem SZTE JGYPK 2014 favicc troll kép programok oscar kézilabda felvételi Tánc külföld Apple tandíj orvos rendezvény Kolozsvár világnap tanulás

Kapcsolódó cikkek


A rovat további cikkei


Ajánlott cikkek


Legfrissebb


Legolvasottabb


A hónap legnézettebb albumai

Vissza a hírekhez
Vissza a főoldalra
Mobil eszközt használsz, ehhez igazítottuk az oldal megjelenését.
Amennyiben mégis az eredeti nézetet szeretnéd használni, kattints ide:
Mobil mód kikapcsolása
PartyPonty.hu Honlap (Rev. 8064ae539c6af95beb5cf7cb91695a3caf2a45a9)