'Csobogás' a filmkalózok ellen

Nyomtatás
2012. április 24., kedd, 20:03
'Csobogás' a filmkalózok ellen

A Parlux entertainment egy újfajta technológiát próbál bevezetni a mozikban, amely megvédeni a szinkronos kiadásaikat a torrent oldalakon való megjelenéstől.

Az úgynevezett ’csobogás’ technika segítségével könnyedén meg lehetne állapítani, mely mozikban vették fel a filmet, illetve melyik székről. Sajnos a felvételt nem lehet megelőzni, azonban könnyebben fel lehetne kutatni a kalózkodó személyeket, ezzel is elejét venni későbbi tevékenységüknek.
Az első film, amelynél ezt alkalmaznák, a Torrente 4 lenne.

“A megoldás lényege az úgynevezett „fehér zaj” továbbfejlesztésében rejlik. A csobogáshoz (innen is a rendszer neve) vagy vízmorajláshoz hasonló zajhullám akár több ezer hangforrás összeadódásából keletkezik, hasonlót kelt a morajló tömeg vagy a vízesés is. A fehér zaj könnyedén alkalmazható lehallgatások, hallgatózások kiküszöbölésére, ugyanis a fehér zaj megszólalásakor az emberi agy összezavarodik, nem képes az érzékelt hanghullámokat kiszűrni és azok között vagy mögött bármilyen egyéb jelforrásra koncentrálni. Az agy ilyenkor csak annyit érzékel, hogy számos dolog van, amit hallania kell, de hogy pontosan mit is, azt már nem képes kiszűrni.

A csobogás annyiban lép túl ezen a megoldáson, hogy a telefonbeszélgetésből felvett, nagyon rövid időtartamokra vágott beszédfoszlányokat keveri össze és ebből alkot egy emberi füllel dekódolhatatlan elegyet. A külső hallgató csak annyit észlel, hogy valaki beszél, de ennél többet már nem képes megállapítani a szövegből."

Forrás: Filmdroid

Címkék

Torrente 4 Parlux csobogás

Hírek címkéi

Szeged SZTE trollponty partyponty Szegedi Tudományegyetem fesztivál zene színház film kiállítás 2014 koncert egyetem ETSZK JATE interjú felsőoktatás TIK szegedstyle BTK troll Szabad Ötletek sport EHÖK szin 2012 szóvicc pályázat karácsony programajánló mozi kultúra kikapcsolódás képregény Szegedi Nemzeti Színház GasztroPonty vers gasztronómia Hallgatói Filmklub buli program Facebook ajánló Török Márk konyha irodalom verseny divat hoffmann rózsa oktatás SZTE EHÖK Belvárosi Mozi Euro 2012 TTIK Rongy kocsma szórakozás könyv meme new yorker tüntetés sorozat ösztöndíj konferencia GTK jate klub olimpia kutatás REÖK áthallgatás múzeum h&m nyár english joke ehök Budapest Dóm tér rock egészség Móra Ferenc Múzeum Bölcső ftv hallgató vízilabda világnap történelem kritika tárlat c&a EFOTT ERASMUS villamos média orvos rendezvény oscar SZTE JGYPK húsvét filmklub favicc troll kép

Kapcsolódó cikkek


A rovat további cikkei


Ajánlott cikkek


Legfrissebb


Legolvasottabb


A hónap legnézettebb albumai

Vissza a hírekhez
Vissza a főoldalra
Mobil eszközt használsz, ehhez igazítottuk az oldal megjelenését.
Amennyiben mégis az eredeti nézetet szeretnéd használni, kattints ide:
Mobil mód kikapcsolása
PartyPonty.hu Honlap (Rev. b5bf7d2ac3eae3b3e9e5304509f60e21e81eea26)