Pp kicsi 45
2019-03-19

Csütörtöki mozipremierek

A legizgalmasabbnak ígérkező premierek ezen a héten (ápr. 26.)

A legizgalmasabbnak ígérkező premierek ezen a héten (ápr. 26.)

A cikk elején a Belvárosi Mozi legfontosabb premierjei találhatók, vetítési időpontokkal együtt.
A cikk második fele a hét többi újdonságát mutatja be.

Bosszúállók 3D
(The Avengers in 3D)

színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 2012

Rendező: Joss Whedon

szereplő(k): Samuel L. Jackson (Nick Fury), Chris Evans (Steve Rogers/Amerika Kapitány), Robert Downey Jr. (Tony Stark/Vasember), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff/Fekete Özvegy), Jeremy Renner (Clint Barton/Sólyomszem), Mark Ruffalo (Bruce Banner)

Korhatár: 12+

Nemsokára olyan nagyszabású kasszasikerek folytatódnak, mint a Vasember, A hihetetlen Hulk, a Vasember 2., a Thor és az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, méghozzá egyetlen filmbe sűrítve. A The Avengers – Bosszúállókban olyan szuperhőscsapat áll össze, melyet korábban soha nem láthattunk még együtt mozivásznon.
Egy váratlan ellenfél tűnik fel a színen, aki minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a Földre, ezért Nick Fury (Samuel L. Jackson), a S.H.I.E.L.D. névre hallgató nemzetközi békefenntartó ügynökség vezetője azon kapja magát, hogy sürgősen szüksége van egy csapatra, amely visszarántja a bolygót a katasztrófa széléről. Ezért kezdetét vesz a földkörüli toborzás – kizárólag szuperhősöket keresnek!

Vetítés

http://www.youtube.com/watch?v=3WzjqqMpnfE

Hasta la Vista!
(Hasta la Vista!/Come As You Are)

színes, feliratos, belga vígjáték, 108 perc, 2011

rendező: Geoffrey Enthoven

szereplő(k): Tom Audenaert (Jozef),
Gilles De Schrijver (Lars), Robrecht Vanden Thoren (Philip), Isabelle de Hertogh (Claude)

Korhatár: 16+

Lars (Gilles De Schrijver), Philip (Robrecht Vanden Thoren) és Jozef (Tom Audenaert) három flamand jóbarát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban: Jozef szeme annyira gyenge, hogy csak nagyítóval lát rendesen, Philip csak fejét és egyik kezét tudja mozgatni, Lars-nak pedig gyógyíthatatlan daganata van, ami Philiphez hasonlóan tolószékbe kényszeríti.
Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, Spanyolországba utaznak, ahol van egy speciális bordélyház. Szüleiknek nem merik elmondani az igazságot, ezért azt hazudják, hogy borkóstoló túrára készülnek, így elengedik őket. Lars állapota azonban hirtelen rosszabbra fordul, így az orvos ellenjavallja az utazást. A fiúk végül titokban szöknek külföldre, amihez a zsémbes, túlsúlyos vallon asszonyt, Claude-ot tudják megszerezni ápolónak és túravezetőnek. Együtt egy kis mikrobuszban vágnak neki az életre szóló kalandnak.

http://www.youtube.com/watch?v=wG1L5AJIcH0

A két mesterlövész
(Les infideles)

színes, feliratos, francia szkeccsfilm, 109 perc, 2012

rendező: Gilles Lellouche, Eric Lartigau, Michel Hazanavicius, Jean Dujardin, Alexandre Courtes, Fred Cavayé, Emmanuelle Bercot

szereplő(k): Jean Dujardin (Fred / Olivier / François / Laurent / James)
Gilles Lellouche (Greg / Nicolas / Bernard / Antoine / Eric), Violette Blanckaert (Fanny), Bastien Bouillon (Valentin)

Korhatár: 16+

A külvárosi konferenciahoteltől az elegáns szexfüggés-klinikáig, az ócska párizsi éjszakai klubtól Las Vegas csillogó húsosfazekáig, e szkeccsfilm történeteinek főszereplői mindenestül belevetik magukat az ősi játékba, melynek neve: hűtlenség. Mindezt szellemes és megható, őszinte és cinikus, gyáva és megvetendő módon – mégiscsak férfiakról beszélünk. A remény ugyanis örökre ott él a kéjvágyó férfiszívben, de a tiltott örömhöz vezető út sosem könnyű.
Hét kacagtató történet a hűtlenség témakörében francia rendezőktől.

http://www.youtube.com/watch?v=rhSQJ9U3w3Y

Oslo, augusztus
(Oslo, 31. august)

színes, feliratos, norvég filmdráma, 95 perc, 2011

rendező: Joachim Trier

szereplő(k): Anders Danielsen Lie (Anders), Hans Olav Brenner (Thomas),
Ingrid Olava (Rebecca)

Korhatár: 16+

Anders hamarosan a végére ér egy külvárosi drog rehabilitációs intézet programjának. A program részeként megengedik a számára, hogy ellátogasson a városba egy állásinterjúra. A nap fennmaradó részét arra használja fel, hogy sodródjon a városban, találkozzon rég nem látott emberekkel. A 34 éves Anders okos, jóképű és biztos családi háttérrel rendelkezik, de makacsul kísértik azok a lehetőségek, amit elvesztegetett, azok az emberek, akiknek fájdalmat okozott. Bár még mindig fiatal, mégis úgy érzi, az életének sok tekintetben vége. A nap hátralévő részében a múlt hibáinak szellemeivel birkózik. Az új élet lehetősége és a remény, hogy valami jövő várhat rá elhalványul mire beköszönt a reggel.

A film Oslo városának portréjával kezdődik, különböző filmrészletek és archív felvételek mutatják be az évtizedek alatt végbement változásokat. Az Oslo, augusztus című film mégsem egy város története, hanem egy olyan férfi érzékeny portréja, aki már nem érez kapcsolatot sem a várossal, sem saját magával. Miközben a folytonosan átalakuló Oslóban vándorol, Anders olyanokkal találkozik, akiknek fontosabbak a videojátékok, mint az igazi problémák megoldása. Ez a csúcspont nélküli dráma bemutatja, ahogy Anders – a tökéletességre való törekvés útján – egész létét erkölcsileg tisztázza; a vallást figyelmen kívül hagyja, zongorázni tanul és tehetséggel ír. Miközben megpróbál kitörni a tömegből, viselkedése egyre szélsőségesebbé válik.
Az Oslo, augusztus költői, melancholikus történet egy generációról, amely elveszettnek érzi magát a rohanó világban.

http://www.youtube.com/watch?v=gz2g0F9yl5o

A szerzőről