Továbbra is népszerű az SZTE

Nyomtatás
2012. április 17., kedd, 15:44
Továbbra is népszerű az SZTE

Első helyen 8.236 továbbtanulni vágyó diák jelölte meg a Szegedi Tudományegyetemet, így változatlanul a második-harmadik legnépszerűbb képzőhely a szegedi intézmény az országban – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Szegeden összesen 15.603 fiatal szeretne továbbtanulni 2012 őszétől. A jelentkezők száma a 22 százalékos országos adatnál kisebb arányban, 16 százalékkal csökkent – mutatja a felvételizőkről közzétett adatsor. Alapképzésben 10.346, míg mesterképzésben 2.818 fiatal kíván a szegedi universitason tanulni – állami támogatásra 13.402 jelentkező pályázik.

Az ELTE mögött fej-fej mellett a második-harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény évek óta a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem. A két képzőhely között az első helyes jelentkezők szám alapján idén csak 42 a különbség, Debrecen javára.

Az első helyen megjelölt karok közül a vidék második legnépszerűbb helye az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara. A legnépszerűbb húsz egyetemi kar közé került az SZTE Bölcsészettudományi Kara – 13. helyen – és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kara – 19. hely – is.

A négy legnépszerűbb alapszak – a gépészmérnök, a mérnök informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, illetve a kommunikáció és médiatudomány alapszak – a szegedi képzési kínálatban is megtalálható. Mesterképzésben a nappali tagozatra jelentkezők legtöbben a vezetés és szervezést, a nemzetközi tanulmányokat, valamint a kommunikáció- és médiatudományt választották.

MTI, epresso.hu

Címkék

SZTE felsőoktatás továbbtanulás

Hírek címkéi

Szeged trollponty SZTE partyponty Szegedi Tudományegyetem zene fesztivál színház film kiállítás egyetem koncert felsőoktatás JATE TIK szegedstyle troll Szabad Ötletek 2014 BTK EHÖK sport ETSZK interjú 2012 szóvicc karácsony képregény pályázat Szegedi Nemzeti Színház kultúra program Facebook vers szin Török Márk mozi verseny buli ajánló Euro 2012 hoffmann rózsa SZTE EHÖK irodalom oktatás divat Belvárosi Mozi könyv TTIK meme Rongy kocsma new yorker programajánló szórakozás tüntetés GTK sorozat kikapcsolódás Hallgatói Filmklub konferencia jate klub olimpia ösztöndíj múzeum nyár h&m ehök Dóm tér kutatás gasztronómia áthallgatás REÖK english joke rock Budapest Móra Ferenc Múzeum Bölcső ftv hallgató vízilabda egészség tárlat GasztroPonty c&a SZTE JGYPK villamos média történelem rendezvény programok kollégium oscar kritika EFOTT világnap kézilabda felvételi Tánc húsvét favicc

Kapcsolódó cikkek


Ajánlott cikkek


Legfrissebb


Legolvasottabb


A hónap legnézettebb albumai

Vissza a hírekhez
Vissza a főoldalra
Mobil eszközt használsz, ehhez igazítottuk az oldal megjelenését.
Amennyiben mégis az eredeti nézetet szeretnéd használni, kattints ide:
Mobil mód kikapcsolása
PartyPonty.hu Honlap (Rev. b5bf7d2ac3eae3b3e9e5304509f60e21e81eea26)