Továbbra is népszerű az SZTE

Nyomtatás
2012. április 17., kedd, 15:44
Továbbra is népszerű az SZTE

Első helyen 8.236 továbbtanulni vágyó diák jelölte meg a Szegedi Tudományegyetemet, így változatlanul a második-harmadik legnépszerűbb képzőhely a szegedi intézmény az országban – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Szegeden összesen 15.603 fiatal szeretne továbbtanulni 2012 őszétől. A jelentkezők száma a 22 százalékos országos adatnál kisebb arányban, 16 százalékkal csökkent – mutatja a felvételizőkről közzétett adatsor. Alapképzésben 10.346, míg mesterképzésben 2.818 fiatal kíván a szegedi universitason tanulni – állami támogatásra 13.402 jelentkező pályázik.

Az ELTE mögött fej-fej mellett a második-harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény évek óta a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem. A két képzőhely között az első helyes jelentkezők szám alapján idén csak 42 a különbség, Debrecen javára.

Az első helyen megjelölt karok közül a vidék második legnépszerűbb helye az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara. A legnépszerűbb húsz egyetemi kar közé került az SZTE Bölcsészettudományi Kara – 13. helyen – és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kara – 19. hely – is.

A négy legnépszerűbb alapszak – a gépészmérnök, a mérnök informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, illetve a kommunikáció és médiatudomány alapszak – a szegedi képzési kínálatban is megtalálható. Mesterképzésben a nappali tagozatra jelentkezők legtöbben a vezetés és szervezést, a nemzetközi tanulmányokat, valamint a kommunikáció- és médiatudományt választották.

MTI, epresso.hu

Címkék

SZTE felsőoktatás továbbtanulás

Hírek címkéi

Szeged trollponty SZTE partyponty Szegedi Tudományegyetem zene fesztivál színház film kiállítás 2014 egyetem koncert JATE felsőoktatás ETSZK interjú TIK szegedstyle troll BTK Szabad Ötletek sport EHÖK 2012 szóvicc szin pályázat karácsony képregény kultúra Szegedi Nemzeti Színház mozi vers programajánló GasztroPonty gasztronómia kikapcsolódás program Facebook Török Márk ajánló Hallgatói Filmklub buli verseny divat oktatás hoffmann rózsa Belvárosi Mozi SZTE EHÖK irodalom Euro 2012 konyha TTIK szórakozás könyv meme Rongy kocsma new yorker tüntetés sorozat ösztöndíj GTK jate klub konferencia olimpia kutatás múzeum REÖK nyár h&m english joke ehök Dóm tér áthallgatás Budapest Móra Ferenc Múzeum Bölcső rock ftv hallgató vízilabda egészség történelem világnap tárlat c&a SZTE JGYPK villamos média rendezvény kritika ERASMUS külföld programok kollégium SZTE EHÖK SE oscar EFOTT kézilabda

Kapcsolódó cikkek


Ajánlott cikkek


Legfrissebb


Legolvasottabb


A hónap legnézettebb albumai

Vissza a hírekhez
Vissza a főoldalra
Mobil eszközt használsz, ehhez igazítottuk az oldal megjelenését.
Amennyiben mégis az eredeti nézetet szeretnéd használni, kattints ide:
Mobil mód kikapcsolása
PartyPonty.hu Honlap (Rev. b5bf7d2ac3eae3b3e9e5304509f60e21e81eea26)