Továbbra is népszerű az SZTE

Nyomtatás
2012. április 17., kedd, 15:44
Továbbra is népszerű az SZTE

Első helyen 8.236 továbbtanulni vágyó diák jelölte meg a Szegedi Tudományegyetemet, így változatlanul a második-harmadik legnépszerűbb képzőhely a szegedi intézmény az országban – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Szegeden összesen 15.603 fiatal szeretne továbbtanulni 2012 őszétől. A jelentkezők száma a 22 százalékos országos adatnál kisebb arányban, 16 százalékkal csökkent – mutatja a felvételizőkről közzétett adatsor. Alapképzésben 10.346, míg mesterképzésben 2.818 fiatal kíván a szegedi universitason tanulni – állami támogatásra 13.402 jelentkező pályázik.

Az ELTE mögött fej-fej mellett a második-harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény évek óta a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem. A két képzőhely között az első helyes jelentkezők szám alapján idén csak 42 a különbség, Debrecen javára.

Az első helyen megjelölt karok közül a vidék második legnépszerűbb helye az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara. A legnépszerűbb húsz egyetemi kar közé került az SZTE Bölcsészettudományi Kara – 13. helyen – és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kara – 19. hely – is.

A négy legnépszerűbb alapszak – a gépészmérnök, a mérnök informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, illetve a kommunikáció és médiatudomány alapszak – a szegedi képzési kínálatban is megtalálható. Mesterképzésben a nappali tagozatra jelentkezők legtöbben a vezetés és szervezést, a nemzetközi tanulmányokat, valamint a kommunikáció- és médiatudományt választották.

MTI, epresso.hu

Címkék

SZTE felsőoktatás továbbtanulás

Hírek címkéi

Szeged trollponty SZTE partyponty Szegedi Tudományegyetem zene fesztivál színház film kiállítás 2014 koncert egyetem JATE ETSZK felsőoktatás interjú TIK szegedstyle BTK troll Szabad Ötletek sport EHÖK 2012 szóvicc szin pályázat karácsony mozi kultúra képregény programajánló Szegedi Nemzeti Színház kikapcsolódás GasztroPonty vers gasztronómia Hallgatói Filmklub program Facebook ajánló Török Márk irodalom buli konyha verseny divat hoffmann rózsa oktatás SZTE EHÖK Belvárosi Mozi Euro 2012 TTIK szórakozás könyv meme new yorker Rongy kocsma tüntetés sorozat ösztöndíj konferencia GTK jate klub olimpia kutatás REÖK múzeum h&m nyár english joke ehök Dóm tér áthallgatás rock Budapest egészség Móra Ferenc Múzeum Bölcső ftv hallgató vízilabda világnap történelem tárlat c&a ERASMUS villamos média rendezvény kritika SZTE JGYPK húsvét favicc troll kép EFOTT külföld programok kollégium

Kapcsolódó cikkek


Ajánlott cikkek


Legfrissebb


Legolvasottabb


A hónap legnézettebb albumai

Vissza a hírekhez
Vissza a főoldalra
Mobil eszközt használsz, ehhez igazítottuk az oldal megjelenését.
Amennyiben mégis az eredeti nézetet szeretnéd használni, kattints ide:
Mobil mód kikapcsolása
PartyPonty.hu Honlap (Rev. b5bf7d2ac3eae3b3e9e5304509f60e21e81eea26)